perjantai 19. heinäkuuta 2013

Vogue Fashion – Muodin vuosikymmenet

Lomalukemisena on kasa kirjoja, joista yksi käsittelee muodin historiaa. Turhamaisuuden roviolle omistettu kirja on täynnä mielenkiintoista nippelitietoa, kuten vaikkapa että vielä 1900-luvun alkupuolella tavoitelluin naisen ikä oli 30 vuotta. 

Terveisiä lomalta! Olemme kuulkaas vaihtaneet aurinkoisen ja helteisen Helsingin tänne 15 asteen mökkipakkasiin – vettäkin sataa oikein kaatamalla. Mutta ei se mitään, sillä saanpahan ainakin tehdä sitä, mitä lomalla parhaiten teen eli a) syödä suklaata b) lukea tuhansia kirjoja c) maata sängyssä kuola valuen ja tehden kohtaa a ja b.

Lomalukemiseksi olen valinnut jännittävän kasan jos jonkinmoista opusta (muun muassa Käsilaukun syvin olemus by Hadley Freeman ja Ilkka Remeksen murhatappomysteeri istuvat sulassa sovussa tuossa sängyn reunalla), mutta yksi on ylitse muiden, nimittäin Vogue Fashion – muodin vuosikymmenet.

Ikäloppu kurppa yhden pikkulehden kannessa. 

Upeita kuvia esittelevä opus on täynnä mielenkiintoista triviaa tällaiselle vaatehullulle. Tiesittekö esimerkiksi että vielä vuosisata sitten naisen vartalomalli oli parhaimmillaan rinta lysyssä ja pylly pitkällä? Tai että vielä hetkonen sitten "kaikki" halusivat olla 30-vuotiaita – nykyään jo tämä numero tuntuu olevan nuorempien mielestä kauhukauraa (vaikka totisesti tämä on paras ikä sitten vauvavuosien kun sai vain syödä ja olla nätti).

Olenkin usein miettinyt miksi kummassa 20-vuotias tuntuu olevan tämän hetken "oikea" ikä? Niin monet maailman kuumimmista (ja fiksuimmista) naaraista ovat 40- ja 50-vuotiaita: Sofie Vergara, Eva Longoria, J'Lo, Kylie Minogue jne. jne. Lisäksi palkkapussi alkaa hiljalleen olla kohdallaan vaatekaapista ja rakkauselämästä puhumattakaan.

Uskon vakaasti että 50-vuotiaana ne juhlat vasta alkavatkin – tai eläkkeellä! Huikeaa. Ehkäpä seuraavaksi lomalukemiseksi hommaankin Senioribilekissan Käsikirjan ;).

During my vacation I've been reading about fashion history – did you know that only about hundred years ago everyone wanted to be 30 years old? I've been often wondering why "the age" of today is 20 even thou most of the sexiest woman (as above) are in their 40's? 

I love my age and think it's definately the best years in my life after being a baby (when the only thing you did was eating and looking pretty) – maybe the best years are still ahead? ;)

<3 Hannele
2 kommenttia:

  1. Minä ehdottomasti, itsekin toki kolmekymppisenä, sanon että kolmen kympin jälkeen elämä on helpompaa ja paremmissa uomissa. Varmasti mitä enemmän vanhenen sen paremmaksi tämä muuttuu :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!