lauantai 20. heinäkuuta 2013

Fashion is Football

Miksi muoti on tyhjänpäiväisempi tai typerämpi harrastus kuin vaikkapa jalkapallon katsominen?

People who love fashion are stupid, right? Instead watching football and putting tons of money for great television is very important. 

Kun joku intoilee muodista tai pukeutumisesta kuuluu järkevän ihmisen tyrskäyttää kätöseensä paheksuvasti "eikö tuolla ole parempaa tekemistä". 

Sitten tämä järkevä ihminen ottaa ja kerää kimpsunsa ja kampsunsa, suuntaa ehkäpä stadionille katsomaan kun muutama hikinen mies juoksee pallon perässä, juhlistaa iltaa kantamalla pöytään muutaman satasen edestä tuopposia tai istuu muutaman tunnin television edessä. Järkevää tekemistä, eikö totta?

When someone is enthusiastic about a great pair of shoes they just bought, Intelligent People cough on there hand and smile condescendingly: doesn't she have anything better to do? Afterwards Intelligent People gather their things and spend tons of money to a football match or a great night out, or just spend the evening watching television. 


Huoliteltu mies on menestynyt, älykäs, varakas ja charmikas – kiitos kuvasta Elle.com ja komea Jason Sudeikis. // Well dressed man is considered to be successful and intelligent. 
Muoti ja pukeutuminen ovat harrastus siinä missä mikä tahansa muukin, mutta siitä kuuluu potea huonoa omaatuntoa, sillä itseensä panostaminen tai omasta ulkonäöstään nauttiminen on typerää (tämä siis järkevien ihmisten mielipide). Milloin tässä näin kävi?

Ihminen on oman itsensä kallisarvoisinta omaisuutta – omaan itseen panostaminen näkyy ja tuntuu ulospäin, eikä taatusti ole keneltäkään muulta pois

Rohkenen epäillä että kauniista kenkäparista nauttiminen koetaan tyhjänpäiväisenä, koska se on yleensä naiselle ominaisempaa kuin miehelle – sillä jokainenhan tietää, että muutaman satasen liput urheiluotteluun eivät ole tyhjänpäiväisiä lainkaan saati sitten muutaman tonnin upottaminen kunnon kotiteatterilaitteisiin. Myös monet naiset ovat liittyneet tähän paheksuvaan kastiin, sillä kauniista mekosta intoilu luonnollisesti tekee ihmisestä kaikin puolin typerän ja Suomessa on sosiaalisesti hyväksytympää myös naisten kesken olla huolehtimatta omasta ulkoisesta itsestään, koska "en jaksa ja olen niin fiksu, ettei minulla jää aikaa moiseen typeryyteen"

Fashion is a hobby for many women, but it's probably the only hobby in the world that gives you a lower IQ – making a fuss over a nice pair of boots is considered stupid even though it lifts your spirit and makes you a bit happier (that's what hobbies normally do). It's quite often forgotten, that it's not the only thing that our fashion lovers do – we don't just waltz in front of a mirror all day thinking about pink accessories. 

I dare to think that fashion is considered stupid only cause it's mostly something we women enjoy. And being a woman is considered to be a bitt less than being a man (if you don't agree just think how many of the features considered feminine or an insult for a man, but for women it's the other way around –  it's a compliment if you can say something traditionally masculine about her). 

There's no point in spending hundred euros to a handbag that you use everyday just cause you like it, but spending the same amount to a football match or technology is completely ok. 

Pinnallinen, hemmoteltu, kikattava ja arvot hitusen vinksallaan – vaiko sittenkin elämästään nauttiva,  älykäs nuori nainen? Kuva: Weheartit.com // Stupid and vain or happy and intelligent? 

On hassua, miten yksi pieni asia vaikuttaa joidenkin ihmisten ennakkokäsityksiin enemmän kuin kansanmurha. Kauniista mekosta intoileva ihminen ei todellakaan voi olla älykäs saati että hän tekisi elämässään mitään muuta kuin kekkaloisi peilin edessä päivät pitkät. Helposti unohtuu, että kun näyttää hyvältä myös tuntee olonsa paremmaksi ja on sitä kautta aika lailla onnellisempi.

Odotan päivää, jolloin ihmisen älykkyysosamäärä laskee myös jalkapallon katsomisesta, videopelien pelaamisesta, elokuvissa juoksemisesta ja näiden kaikkien oheistuotteisiin tuhlaamisesta.

Pus.

<3 Hannele

2 kommenttia:

 1. Anonyymi7/21/2013

  Hyvä kirjoitus, olen itsekin kokenut noin. Mahtavaa että uskallat kirjoittaa englanniksi, mutta aika huikeasti kirjoitusvirheitä. There ei ole ole heidän vaan their. There on tuolla. Lisäksi esimerkiksi more thAn ja waltz ja it´S. Tykkään tosi paljon tyylistäsi kirjoittaa, suomenkielinen kama on todella jees! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee :D, oikeassa olet – kirjoituserheitä on varmasti. Koska en ole täydellinen kirjoituksen kanssa on kiva saada siihen korjauksia ja palautetta, kiitos :). Toinen vaihtoehto olisi jättää kokonaan pois tuo englanti, mutta sitä en nyt halua tehdä, eli toivottavasti kehityn paremmaksi. <3

   Hyvä että lukijoiden joukosta löytyy taidokkaampia englannin osaajia, kerro ihmeessä jos on vielä ongelmia noissa :). Osa on kyllä ihan vain ajatuserheitä, toivottavasti lähtevät pois kun totun taas enemmän kirjoittamaan muulla kuin äidinkielellä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!