sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Raskausviikko 30

Raskausviikolla 30 mun oloni on parempi kuin pitkään aikaan. Kauan mukana kulkenut närästys on vihdoin alkanut hellittää, vaikka toisinaan se toki herättääkin vielä yöllä. Supistelut vaivaavat yhä enemmän ja etenkin silloin, jos innostun liikaa heilumaan, sekä yhä enenevissä määrin migreeni. Supistuksiin auttaa onneksi lepo ja niitä pitääkin seurailla vähän tarkemmin.

Pienellä olen kuitenkin päässyt, onnekas minä – työmatkat taittuvat vielä kävellen ja istumatyössä pärjää hyvin, kun tarjolla on sähköpöytä, jota voi nostaa tarpeen mukaan. Silti työpäivän jälkeen huomaan olevani uupuneempi kuin ennen – vaikka pää haluaisi juosta maratonin, keho kaipaa jo lepoa ja se onkin hyvä pitää mielessä.

Kuva, idea ja toteutus: DMK Photography, torahampaat: ihan omat!
Painoa on tullut vasta noin viisi kiloa, mutta sitähän ehtii vielä vaikka kuinka nyt, kun vauva aloittaa kasvamisen toden teolla. Näin viikolla 30 bebe on noin 1350 grammaa ja 35 senttiä – kuvitelkaa mikä rääpäle! Nyt alkaakin pikkumiehellä todellinen massankeräyskausi, kun ulos tullessa painoa pitäisi olla triplamäärä.

Vatsa ei ole mielestäni kasvanut muutaman viikon sisällä mitenkään erityisesti, enenmmän tuntuu kuin se olisi painunut vähän alemmas. Vauva ilmeisesti suuntaa hieman alaspäin viikolla 30 ja tämä on ihan normaalia – äitikin voi taas hengittää kunnolla! Vielä muutama viikko sitten en saanut kunnolla happea, kun tyyppi vei kaiken tilan keuhkoilta.

Rinnat, noh – sanotaanko että niissä olen huomannut muutoksia lähinnä koon puolesta. Rintsikkakauppaan pitäisi suunnata, mutta en usko rintojen vielä vakiinnuttaneen kokoaan, joten olen hommannut muutamat edulliset imetysliivit ja päättänyt odottaa hetkosen, miten kuppikoon ja rinnanympäryksenkin käy tulevaisuudessa.

Ajatukset alkavat jo pörräillä tulevassa synnytyksessä, vaikka matkaa äitiysloman alkuun on vielä neljä ja puoli viikkoa. JÄNNITTÄÄ, kauhistuttaa, ihastuttaa, odotuttaa ja itketyttää – kaksi kuukautta ja mun elämäni mullistuu täysin!


<3 Hannele

6 kommenttia:

 1. Anonyymi3/09/2014

  Voi Hannele kun sä näytät aina vaan upeammalta ja kauniimmalta ja masuasukkikin näyttää voivan hyvin :) Näitä lukiessa tulee ihan semmonen fiilis, että teidän pienokainen saa ihan loistoäidin ja varmasti isän myös. Toivoisin, että jokainen pieni tässä maailmassa sais yhtä hellän, huolehtivan ja lämmin sydämisen äidin <3

  Voimia jatkoon, iloa ja onnea tulevaan ja terkkuja pienelle :)

  Katja M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kauniita sanoja, kiitos! :) Olen otettu. <3

   Onkohan siellä ala-asteelta tuttu Katja?

   Poista
 2. Anonyymi3/10/2014

  Minähän se.. Kaisan kuorosta :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!