torstai 13. maaliskuuta 2014

Terveellinen ruoka on pahaa?

Kuulen usein puhuttavan, ettei terveellinen ruoka ole hyvää – kaninruoka, mauton ja tylsä ruokavalio tuntuvat olevan toistensa synonyymeja. 

Mielestäni nimenomaan vihanneksista, kasviksista ja muista vehreistä syntyvät parhaat ja terveellisimmät ruoat. Tietysti mukaan voi lorauttaa kermaa ja voitakin, pienet määrät maustavat kivasti ruokaa, eivätkä suinkaan poista terveellisten ainesosien hyviä puolia. 

Yksi suosikki fruitie-resepteistäni maistuu takuuvarmasti hy-väl-le niin herkkuhetkinä kuin vaikkapa aamupalallakin. 
Mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä selkeämmin ruoan vaikutuksen huomaa – ensinnäkin, jos jostain ihmeen syystä ruokailu jää väliin, olen aivan järjettömän nälkäinen, vihainen ja väsynyt. Ruokailut ovat säännöllistyneet ja myös ravinnon laatu vaikuttaa ihan uskomattoman paljon olotilaan.

Olen kärsinyt närästyksestä raskausvaivana ja huomaan että perusterveellinen ruokavalio vaikuttaa siihen huomattavasti – jos satun herkuttelemaan pizzalla tai syömään vaaleaa vehnää, sokeria tai runsaasti rasvaa, olo on vähintäänkin hankala. 
Minun tekee myös huomattavasti enemmän terveellistä ruokaa mieli, kuin vaikkapa entisiä suosikkipaheitani hampurilaisia ja sipsejä dipillä – puuro, hedelmät, marjat, vihannekset ja kasvikset ovat nyt todellisia herkkuja ja niitä tuleekin syötyä päivän aikana paaaaljon enemmän kuin ennen, mikä on tietysti asia niin vauvan kuin itsenikin puolesta. 

Tiedä onko himo terveelliseen ruokaan tullut raskauden vuoksi vai siksi, että aluksi ihan tarkoituksella pyrin syömään terveellisemmin – mitäs luulette?

Paras neuvo terveellisille ja maukkaille ruokaostoksille on mielestäni ostaa ruokaa, jolla ei ole tuoteselostetta: kalaa, lihaa, perunaa, porkkanaa, salaattia, tomaattia, ananasta, viinirypäleitä, kaurahiutaleita, pellavasiemeniä jne. jne. Kun paketti sisältää 100 prosenttisesti sitä mitä sen pitäisi sisältää, ollaan oikeilla jäljillä.

Yleensä kaikilla on ne omat jutut, jotka tekevät hyvää – mitkä ruoat teidän ruokalistallanne ovat vältettävien tai suosikkien listalla? Mikä toimii, mikä ei? Ja onko jotain, mitä haluaisitte muuttaa ruokailussanne?


<3 Hannele

Ps. Niin ja tiedän että hedelmissä ja marjoissakin on reippaasti sokeria, mutta en laske sitä samaan syssyyn puhdistetun, valkoisen sokerin kanssa. Vitamiinia poskeen vaan! <3
Pps. JA TÄNÄÄN TULEE SUPERMARJO PELASTAA MAAILMAN -ohjelma kello 20.00, huikeaa televisioviihdettä – odotan innolla! :D Muistakaahan emännät katsoa.

2 kommenttia:

 1. Se on kyllä just niin, että se eka sipsi saattaa maistua taivaallisen hyvältä, mutta sen jälkeen ne muut onkin jo ihan plaah. Ja silti sen pussin vetää kokonaan.. Puhtaista, oikeista ruoista harvemmin tulee sitä plaah-oloa tokan haarukallisen kohdalla :) Hiemanko rupes nyt tekemään mieli mansikoita! Ja onnea uudesta kodista, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Koo! :) On kyllä ihanaa päästä muuttamaan <3.

   Ja sipsit onkin ehkä se pahin juttu, etenkin dipillä. Periaatteessa voisi dipata ihan mitä vain, koska itselleni ainakin parhaiten maistuu juuri se dippikastike :D. Ehkä jatkossa voisikin jättää sipsit kauppaan ja napata vaikka kurkkua ja paprikaa e-lastujen sijaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!