torstai 10. heinäkuuta 2014

Belly Bandit -tukivyöstä kokemuksia

Belly Bandit -vyöstä on toivottu kokemuksia ja vaikka tulevan kuvasarjan julkaiseminen näin kaikkien kesken hirvittää, niin laitan ne nyt kuitenkin jakoon (saatan tosin katua tätä myöhemmin ;D).  

Palautumisesta kirjoittaminen on aina pohdinnan paikka – mitä sitä kirjoittaisi ja millä tavalla. Kroppa kun on aika erilainen raskauden ja synnytyksen jälkeen, ja ainakin itse koen olevani vielä haavoilla niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tämä on varmasti kipeä paikka myös osalle teistä siellä ruudun takana, mikä tekee siitä entistäkin vaikeamman aiheen. 

Olen ollut jo ennen synnytystä aika kriittinen omaa itseäni ja ulkonäköäni kohtaan. Jollain tapaa se on helpottanut lapsen saannin jälkeen – tuskin olisin esimerkiksi julkaissut näitä kuvia ennen raskautta – mutta sitten toisaalta muuttunut keho tuntuu oudolta ja etenkin ikuinen vihasuosikkini vatsanseutu mietityttää. 

Osa poppoosta nyt varmaankin manaa turhamaisuuttani – eikö sillä ole muuta mietittävää, vasta vauvan saanut nainen.  Tukkis on tietysti ehdoton ykkönen elämässäni, rakastan sitä ötökkää maailman tappiin ja takaisin. Äitiys ei kuitenkaan tarkoita itsensä unohtamista ja minä kaipaan vanhaa kehoani, siksi toivon palautuvani mahdollisimman hyvin entiselleni. Iso kippis ja kulaus teille, jotka voitte iloita muuttuneesta kehostanne, mutta itse en koe oloani tällä hetkellä mukavaksi. 
En kuitenkaan istu täällä vain ja ainoastaan märehtimässä kroppaani, koska täällä tosiaan on vähän muutakin tekemistä, eli ei tarvitse huolestua siltä osin :D. 

Mutta pitemmittä puheitta, here we go:

21.5 – vauva syntyi 22.5. kello 05:32 <3
Tässä tilanne päivää ennen synnytystä, eli laskettuna päivänä. Raskauskiloja minulle tuli vaa'asta riippuen 10–12, eli aika normaalimäärä ja vatsa oli muistaakseni muhkeimmillaan 110 senttiä. 

Belly Banditin luvataan auttavan ihon ja lihaskalvon palautumisessa. Vatsalihasten välissä oleva linea alba -kalvo venyy ja paukkuu raskausaikana ja jos se ei palaudu kunnolla, saattaa vatsa jäädä pömpöttämään. Venynyttä kalvoa ei vatsalihasliikkeillä tai ruokavalioilla kurota umpeen, eli sen palautuminen on aika paljon tuurista kiinni. 

Monella kalvo kuitenkin palautuu ihan itsestään samaan tilaan kuin ennen synnytystä. Omalla kohdallani linea alba palautunut lähes kokonaan nyt 8 viikkoa synnytyksestä ja tässä kyllä uskoisin tukivyön olleen iso apu. Tietenkään en tiedä miten palautuminen olisi sujunut ilman vyötä (ja ilmeisesti meidän suvussa naisten vatsat palautuvat suht hyvin), mutta uskoisin tilanteen olevan parempi kuin ilman vyötä. 

27.5., synnytyksestä kulunut noin viisi päivää. 
28.5, synnytyksestä noin kuusi päivää. 
30.6. synnytyksestä on kulunut noin 8 päivää. 
4.6., synnytyksestä on kulunut noin kaksi viikkoa.
Tilanne sunnuntaina 6.7, kun synnytyksestä on 7,5 viikkoa. 
Laitoin vyön päälle päivä synnytyksen jälkeen ja sairaalassa vyö oli erityisen ihana. Se piti vatsaa paikallaan, kun se raukka oli kuin puolityhjä ilmapallo – ihan höllyvä löllö, joka tuntui aika ikävältä niiden kaikkien muiden vaivojen päälle.

Vyötä pitäisi käyttää vähintään kuusi viikkoa, mutta itselläni se oli sen verran suuri jo noin neljän viikon jälkeen, että en ole vähään aikaan enää käyttänyt sitä jatkuvasti, vaan oikeastaan lopetin käyttämisen neljän viikon korvilla.

Nyt vyötärö on lähes sama kuin ennen raskautta, vaikka vatsa pömpöttääkin vielä jonkin verran ja se on vielä hieman pehmeämpi kuin ennen raskautta. Osa siitä on kyllä ihan vain rehellistä läskiä, osa sitten varmaankin vielä palautuvaa kohtua taimitälieonkaan. Syvien vatsalihasten treenin (ja ajan kulumisen) uskoisin auttavan tähän, sillä nehän ovat raukat ihan mahdottoman huonossa kunnossa näin synnytyksen jälkeen – varsinaisista vatsalihaksista puhumattakaan.

Summa summarum: suosittelen vyön ostamista ihan jo vain raskaudenjälkeistä olotilaa helpottamaan. Se tyhjä ex-kumpu kun on aika inhottavan tuntuinen heti synnytyksen jälkeen ja siinä on aika paljon muutakin vaivaa riesana. Uskoisin sen myös nopeuttaneen palautumista omalla
kohdallani, olen tyytyväinen että linea alba on palautunut näin nopsaa synnytyksestä. Sitten kuitenkin tiedän paljon naisia, joilla vatsa on ihanan kiinteä ihan ilman vyötäkin – tuuripeliä siis ja en voi olla varma siitä miten paljon vyö on vaikuttanut omalla kohdallani. Terve varauksellisuus siis kokemuksiani kohtaan on aiheen, toim. huom. ;)

Nyt olisi sitten vielä se linea negra päihitettävänä – mites siitä pääsee eroon? :D Nyt mahan poikki kulkee vielä tumma raskausviiva ja pikavilkaisulla se on kuin miehinen karvanapa, yöks. :D

<3 Hannele

14 kommenttia:

 1. Tosi hyvin oot palautunut! Eihän pömppöä oo enää yhtään! :) Ei mitään syytä nolostella näitä kuvia! <3

  Mulla tuo tumma viiva vatsassa näkyy nyt 10,5 viikkoa synnytyksen jälkeen enää aika haaleasti, eli kyllä se sieltä pikkuhiljaa poistuu! Mä olen rasvannut sitä kerran päivässä samalla öljyllä, jolla rasvasin koko vatsaa myös raskauden aikana. En tiedä, vaikuttaako se paranemiseen vai ei, mutta ei varmaan ainakaan haittaa!

  Ja voin vain kuvitella, miten mukava tuo vyö on ollut siellä sairaalassa, kun se jellymaha on pahimmillaan. Se oli todella ikävän tuntuinen juuri ne ekat päivät!

  Mulla alavatsa on edelleen löllömpi kuin ennen raskautta, mutta ei kuitenkaan enää pömppö. Äsken yritin tehdä vatsalihaspyörää, mutta hahahahahah mikä vitsi, ei todellakaan onnistu. Pitää aloittaa jollain vähän vähemmän raskaalla vatsatreenillä noiden vatsalihasten treenaus... Vatsalihaksia selkeesti ei ole enää lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Haukku! :) Pitääkin kokeilla myös tuota rasvaamista! Ilmeisesti linea negra on vaan ihoa, eli sehän uusiutuu ja sitä voi esim. koettaa kuoria jos jaksaa ym.

   Ja kuules vatsalihaspyörällä meikäläinen ei oo todellakaan tehnyt edes yhtä kiekkaa ennen raskautta, että... :D Mää ajattelin aloitella vaikka perusvatsoista (sivuvatsoista, en vielä uskalla kunnolla tuota suoraa vatsalihasta treenata). Sulla on varmasti hyvät vatsat vielä suhteessa muihin, koska sullahan oli ihan rautaa lihakset ennen raskautta.

   Poista
 2. Anonyymi7/10/2014

  Hei, mitä kokoa sulla on se vyö ja ootko mahdollisesti myymässä? Tämä postaus nimittin vakuutti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Mulla oli S-koon vyö. Vyö ostetaan 8. kuun mittojen perusteella ja periaatteessa olisin silloin ollut M-koon mitoissa, mutta hyvin hintsusti ja valmistaja suositteli mulle S-kokoa sitten kuitenkin – kannattaa siis valita se pienempi jos mietityttää. Maha kun palautuu itsestäänkin muutamassa päivässä jonkin verran ja vyö venyy aika paljon.

   Valitettavasti oma vyöni on jo varattu toisaaalle ja ilmeisesti Belly banditia ei enää myy Suomessa mikään taho (tai ainakaan en tiedä). Muitakin tukivöitä on olemassa, en usko tuon olevan mitenkään merkkisidonnaista, sillä tärkeintähän on vain saada vatsa kurottua kiinni rankaan suht tiukasti ja hyvin (huom. ei liian tiukkaan, ettei tule terveysongelmia!). Jos kuitenkin haluat Belly banditini, niin suosittelen olemaan yhteydessä suoraan valmistajaan, sillä he myyvät niitä myös suoraan tänne Suomeen asti. :)

   Poista
  2. Anonyymi7/12/2014

   No himputti. Pitänee jatkaa metsästämistä. Tuota merkkiä on kehuttu niin ylivoimaiseksi! :)

   Poista
  3. Kannattaa olla suoraan yhteydessä valmistajaan! Olisin itse tilannut heiltä, mutta sain sitten ostettua koulukaverini vanhan. Hintakaan ei tainnut heillä olla sen suolaisempi kuin muuallakaan :).

   Onnea etsintään!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää sys. Ihan turhaan nolostelit kuvien laittamista :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi7/11/2014

  VAU! Sulla ei oo kuule mitään hätää :) Itsellä poika reilu 3kk ja viiva vaan on ja näkyy :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti saadaan ne hölmöt viivat veke, tai ainakin vähemmän karvaviivan näköisiksi :D.

   Poista
 5. Mulla on 4kk synnytyksestä ja viiva edelleen seuranani :D Hyvältä näyttää kyllä sun palautuminen!! :) Ei mitään huolta näiden kuvien kanssa!! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :) Eiköhän se tästä tosiaan ajan kanssa parane, etenkin nyt kun saa aloittaa kuntoilunkin.

  VastaaPoista
 7. Kauniisti on sulla kyllä vatsa palautunut!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi12/22/2014

  Käytitkö vyötä myös treenatessa? Vasta tänään kuulin tällaisen vyön olemassaolosta ja luin että otetaan pois vain suihkussa ja saunassa, entä salilla, tai jumpassa? Onko siis mahdollista käyttää samaan aikaan kun vetää hiki hatussa vatsalihastreeniä? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!