perjantai 14. maaliskuuta 2014

Äitiyslomalle ennakkoon...

Olin tänään aamulla synnytysvalmennuksessa ja lääkärissä. Äitiyslomani pitäisi oikeasti alkaa 10.4., mutta kivuliaiden supistusten vuoksi lääkäri passitti minut jo nyt pois töistä...

En oikein osaa sanoa, mitkä ovat fiilikset. Kaikki työpaikalla jäi kesken, eikä minulle olla nimetty vielä tuuraajaa. Olisin myös mieluusti pitänyt vielä rutiinit kasassa ja jäänyt ihan virallisesti äitiyslomalle silloin kuin alun perin suunniteltiin – se viimeisen työpävän fiilis ennen lomalle lähtöä on aina aika erityinen, vaikka tässä ei varsinaisesta "lomasta" voidakaan puhua – työleiri taitaa olla kuvaavampi nimitys.

Toisaalta sitten taas aurinko paistaa ja minä olen nyt sitten vuoden verran kotona – kivaa vai ahdistavaa? :D En osaa päättää... Olen huomannut rutiinien tuovan elämään energiaa, ehkä pyrin jatkossakin pukemaan oikeat vaatteet päälle joka päivä ja kehittämään edes jonkinlaista ohjelmaa jokaiseen päivään.

Kuvituksena jo aikaisemmin blogissa nähtyjä kukkasia, ihan vain koska nyt on sellainen fiilis, että kukat tekisivät terää...
Tärkeintä on tietysti että vaavilla on kaikki hyvin, kuten onkin. Täydellisessä liikkumiskiellossa en ole – esimerkiksi kävelylenkillä voi käydä, kunhan se ei ole kunnollista reippailua ja muutenkin voinnin mukaan ja vatsaa tarkkaillen voi tehdä jos jonkinlaista. Silti en voi touhuta muuttoa samalla tavalla kuin haluaisin ja kuntoilukin jää nyt minimiin niitä kävelylenkkejä lukuun ottamatta. 

Olisipas ollut niin kivaa olla hyväkuntoinen odottaja, joka voi vielä loppumetreillä suunnata salille käsipainoja heiluttelemaan. 


Onneksi pikkusisko saapuu tänään Oulusta viihdyttämään siskoaan (PARHAUTTA!), lehtien uhkaama takatalvi näyttää epätodennäköisemmältä tuon auringon ansiosta ja luvassa on muutenkin kaikenlaista kivaa...

Miten teillä menee siellä ruudun toisella puolen?

<3 Hannele

8 kommenttia:

 1. Voi älä pode ainakaan huonoa omatuntoa. Mä jäin saikulle tammikuun lopussa ja aloitin juuri virallisen äitiysloman, samasta syystä kuin säkin. Olen katsellut paljon sarjoja, käynyt hissukseen lenkillä (oman kunnon mukaan, on erikseen hyvät ja huonot päivät miten jaksaa) ja tilaillut etsystä vauvalle kaikkea kivaa :P Tee nyt vaan vauvavalmisteluja niin paljon kuin vointi antaa periksi, ainakin mulla meni niin että kun maha alkaa olla TOSI iso, ei vaan enää jaksa sen kanssa siivota ja laittaa. Nyt nautitaan tästä uudesta vaiheesta elämässä ja nautitaan myös siitä että saadaan nukkua joitain viikkoja vielä pitkään, ja putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä Mytty! Onhan tässä paljon hyviäkin puolia ja nyt on jo paljon parempi mieli :).

   Toivottavasti siellä on vointi hyvä ja kaikki kunnossa, lepoa ja rentoutumista ohjelmaan siis sinnekin.

   Poista
 2. Tsemppiä! Nyt nautit vaan raskaudestasi ja unohdat työkuviot täysin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annieweliina! :) Aika hyvin tässä on jo saanut pääkoppaa nollattua.

   Poista
 3. Anonyymi3/17/2014

  Itsekin odotan mammalomalle pääsyä, meillä taitaa olla lasketut ajat päivän erotuksella joten itse joudun vielä joitakin viikkoja odottelemaan jos ei suurempia vaivoja ehdi sitä ennen tulla. Oletteko muuten ostaneet vaunut jo, olisi kiva kuulla mihin päädyitte!

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee Brion Happy -merkkiset (muistaakseni ainakin, siitä on jo niin kauan kun ostimme ;D), mutta ne ovat vielä liikkeessä, koska odottelemme muuttoa. Esittelen kyllä uuden menopelin täällä blogin puolella, jahka saan ne kotiutettua :).

   Ja onnea sinnekin pikkuisesta! Mitkäs on olleet fiilikset? :)

   Poista
 4. Anonyymi3/19/2014

  Mulla on mennyt kaikki toistaiseksi ihan hyvin, tosin töissä käyminen alkaa pikku hiljaa uuvuttaa ja päiviä lasken että voi jäädä kotiin...Vaivat kun tässä selvästi alkaa vaan pahenemaan loppua kohden!

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä selkeästi vaivaisempaa tämä homma kuin vaikkapa kuukausi sitten, buu. Tsemppiä jatkoon, toivottavasti pääset hetken päästä kotiutumaan :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!