tiistai 19. maaliskuuta 2013

Hackman: Kaari

Vaikka astiakokoelmani on jo melkoisen merkittävä (lue: niitä on ihan helekkaristi), aterimia tarvitsisimme todella. Ei sillä, että tällä hetkellä vetäisimme ruokaa nyrkkien avulla lautaselta, mutta onhan se mukavaa kattaa pöytään nätit aterimet.

Eli tavallan tuo "tarvitsemme todella" on ehkä hitusen väärä ilmaus.

Yhtä kaikki Fiskars julkisti tänään uuden malliston: Kaari-aterinsarjan luvataan olevan pitkäikäinen, jota "ei tarvitse säästellä" – ei siis mikään juhlakalusto.


Näin tiedotteessa kerrotaan uudesta sarjasta:

"Kaari-aterinsarjan on muotoillut teollinen muotoilija, ED-Designin muotoilujohtaja, Kirsi Svärd, jonka pitkäaikainen haave oli ollut jättää käsiensä jälki Hackmanin aterinten historiaan.  Svärd halusi suunnitella sarjan, joka erottuisi aterinmallien laajasta valikoimasta, mutta ei kuitenkaan olisi liian erikoinen. Sarjan haluttiin olevan ajan hermolla, mutta silti kestää aikaa ja sen eri ilmiöitä.

Svärd aloitti suunnittelutyönsä tarkkailemalla ympäristöään ja lähipiiriään.
- Havainnoin miten ja millaisia aterimia ystävät ja perheenjäsenet käyttävät ja kyselin, mitkä olivat valintakriteerejä heille. Selasin myös lukemattoman määrän kuvia erilaisista aterimista, erilailla sisustetuista kodeista ja kodin astioista - siitä ympäristöstä, jossa aterimia käytetään. "

Mitäs mieltä olette? Itse haluan päästä yleensä punnitsemaan aterimia ensin käsissäni ja vielä ei ole Iittalan Artik-sarjaa voittanutta. Ihanan painavat ja ylelliset aterimet ovat ehdottomasti meikäläisen valinta (ainakin tällä hetkellä).


Ihanat.

<3 Hannele

Kuvat: Hackman/ Iittala

2 kommenttia:

  1. Kaikista eniten olen rakastunut Ikean sellaisiin pitkäpiikkisiin haarukkkoihin, reilusti kapeneviin lusikoihin ja veitsiin, jotka näyttävät siltä, miltä sadan tai kahdensadan vuoden takaa olevat voisivat näyttää. Pure Love. Meikään ei siis kolahda Hackmanin ne tavalliset, mikäniidennimiolikaan, tai oikeastaan mitkään modernit ja vähäeleiset. Pikkusen pitää olla Utriota, se on mun slogan.

    VastaaPoista
  2. Mun ehdoton lemppari on Hackmannin Tuulia -sarja. Kaunis, pyöreä ja sulavalinjainen aterinsarja, harmittaa isosti, että se on jo lopetettu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!