torstai 17. tammikuuta 2013

Lappiin lomalle!

Lappiin lomalle? Täytyy tunnustaa, että itse yleensä suunnittelen kotimaan rajojen ulkopuolelle reissuja ja jonnekin lämpimään, mutta Lappi ja Suomi muutenkin on matkailumaana aivan yhtä houkutteleva kuin mikä tahansa muukin.

Tosin lämpöä on turha toivoa, kun pakkasmittari näyttää -25 astetta :). Hotellit muuten vuokraavat tuolla varustepaketteja, joissa on kunnon kengät, toppahaalarit ja muut tamineet – aika loistava idea etenkin ulkomaalaisia turisteja ajatellen!

Olin työmatkalla Rovaniemellä kaksi päivää ja niinkin lyhyeen aikaan oli saatu mahtumaan uskomaton määrä jos jonkinmoista. Velvollisuuksien ja työn lisäksi tarjolla oli myös mahdottoman paljon hauskuutta – en ole koskaan nähnyt Suomea kunnolla turistin näkökulmasta. Tämän reissun jälkeen en enää yhtään ihmettele, miksi niin moni ulkomaalainen halajaa tänne kylmään Pohjolaan.

Perillä odotti todellinen Narnian taikamaailma lumisine puineen ja huikeine valoineen.
 SantaPark on jo kiinni, mutta pääsimme silti kurkistamaan huvipuiston sisälle. Näyttävään taikamaailmaan kannattaa käydä tutustumassa. Puisto on nähtävyys, mutta hurjia kyytejä etsivän kannattaa suunnata toisaalle – paikka on upeasti toteutettu, mutta laitteita siellä on kokonaiset yksi kappale.

Ihana ja vähän pöhkö Lumiprinsessa tarjoili Napapiirillä juomaa jää-shottilaseista. Näpit jääty!Näyttävät jääveistokset oli valaistu upeasti.  Pukin toimistossa vähän jännitti...


...kunnes törmäsin Pukkiin, joka muuten kertoi että risuja ei enää tehdä?! Niitä ei siis voi enää saada jouluna lahjojen sijaan. Nyt voi siis ryhtyä olemaan kokolailla tuhma, terveisiä vaan äitille ja iskälle ;D. 


Vierailimme myös Joulukassa, jossa ihka oikea shamaani teki meille taikoja. Sen jälkeen syötiin, om ja nom....Tarjolla oli luonnollisesti suomalaisia makuja – alkuun porkkanakeittoa, pääruoaksi loimulohta ja takkaperunoita, jälkiruoaksi karpaloita kinuskikastikkeella. <3

Maha sanoi *poks*.

Vierailimme myös husky-safarilla, joka oli niin järjetöntä kyytiä, että sieltä nappasin lopulta vain lumisia tunnelmakuvia...

Miten maailmassa jossain voi olla tämän näköistä?Pakko kyllä joskus tulevaisuudessa suunnata uudestaan Suomen Lappiin ja oikeasti viipyäkin hetkinen. Erityisesti nämä iglu-hotellit kiinnostaisivat. Niissä saa uinua revontulien ja tähtien loisteessa. <3


<3 Hannele

6 kommenttia:

 1. Meidän piti mennä tuonne igluun viettämään hääyötä, kun meidän piti alunperin mennä naimisiin Kemin LumiLinnassa, mutta valitettavasti jouduimme suunnitelmat uusimaan ja peruuttamaan Lapin varaukset. Onneksi häät lopulta järjestyivät Turkuunkin, mutta joo, Lappi on upea paikka! Siellä pitäis käydä useammin itsekin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sinne pääsee vielä! Tehän voitte viettää siellä vaikka ensimmäistä hääpäivää tahi jotain muuta merkkipäivää? :)

   Poista
 2. Kaveri oli ennen duunissa tuolla huskykuskina. Oli muuten tarkoitus (saatoit siitä syksyn aikana kuullakin) mennä uudeksivuodeksi Kilpisjärvelle, mutta Simon angiina esti matkan. Kun peruutin reissua, kuulin Kilpparin suunnalta, että siellä oli silloin -29, joten ei siellä olisi lasten kanssa juuri mitään voinut tehdäkään, ellei sitten olisi lauhtunut about 20 asteen verran.

  Suosittelen ehdottomasti kesäreissua pohjoiseen, vaikka ynnykät eli räkkä varmasti riivaa. Tosin viimeksi ainoat riivaajat löytyivät Tromssan pohjoispuolelta, polttiaiset. Pienet, banaanikärpäsen näköisen ölliäiset, jotka tekevät ilkeitä pikku reikiä suojaamattomiin jalkoihin.

  Mutta joo, me ollaan käyty kolme reissua pohjoisessa kesäaikaan ja on kyllä upeita maisemia tarjolla ja muuta mukavaa. Talvella aion mennä myös, ehkä jo ensi talvena päästään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa pakkanen ei tuolla ole niin inhottava kuin täällä Helsingissä. Esimerkiksi 20 asteen pakkasessa ilma oli sellaista pehmeää ja lempeää, ei ollenkaan niin viimaista kuin täällä. Eli varmasti toimii myös ihan kunnon pakkasillakin, kunhan varusteet on kunnossa :).

   Ja pitää kyllä käydä kesälläkin – joku päivän kestävä vaellus ois huikea!

   Poista
 3. Haha tuo Lumiprinsessa :D Mutta oli varmaan hieno reissu! Tuollaiseen igluun ois mahtava päästä kyllä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumprinsessa oli hieno. <3 Ja oli kyllä siistiä! Suosittelen ehdottomasti :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!