sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kuntoilusta elämäntapa?

Laihdutuspäätösten tai ruokavalioremonttien sijaan olen päättänyt yrittää tehdä liikunnasta elämäntapaa – uudenvuodenlupaukset, tiedättehän?

Tänään sain väännettyä itseni salille ja alkukankeuksien jälkeen se oli aika kivaa! Mokasin tosin heti kättelyssä, kun en syönyt tarpeeksi ennen treeniä vaan vedin aivan tavallisen aamupalan – muutaman ruikkarin ja kupillisen kahvia.Nyt olo on vähintäänkin huippaava.

Tällaisella setillä mentiin. Personal trainer teki minulle kunto-ohjelmaa joskus silloin edellisen Nyt musta tulee kuntoilijanaaras -kuurin aikaan, josta olen muokkaillut itselleni sopivampaa settiä.

30 minuuttia kuntopyörä + juoksumatto (piti vaihtaa vempelettä välissä)
3 x 15 kg allinpaskoille
3 x 8 kg rintalihaksia (penkkinostoja)
3 x 4 kg hauista
3 x 10 kg penkiltä selkälihaksia (hmm... Mikähän tuon liikkeen nimi on? Toinen polvi penkillä, paino alhaalta ylös niin, että selkälihas aloittaa...)
3 x 90 kg jalkapressiä (viimeisellä kerralla latasin 120 kiloa ja herrajee – sehän nousi aika kevyesti!)
3 x bosu-vatsat
3 x 20 sisäreidet
3 x 25 ulkokoivet

= Yks väsynyt emäntä.

On tää niin kivaa. Jep, jep. 
En todellakaan ole mikään ammattilainen, vaan enemmänkin fiilispohjainen treenaaja, joten ohjelmasta löytyy aivan taatusti muokattavaa. Mutta näillä mentiin tänään. Tarkoituksena olisikin lisätä enemmän aerobista, jotta saisin rasvaprosenttia alemmaksi – > siksi myös ruokavaliota on varmaankin hitusen muokattava.

Nyt olisi tosin tärkeintä löytää se liikkumisen ilo, jotta jaksaisin jatkaa harrastusta hitusen säännöllisemmin. Toivon, että voisin joskus kuulua niihin ihmisiin, jotka oikein hinkuvat lenkille, salille ja jumppaan. Tällä hetkellä ei tarvitse miettiä, kumpi houkuttaa enemmän – burgeri vai hikitreeni.

Kesällä asia on yleensä toinen, koska liikkumaan on helpompi lähteä – siitä vain vetäisee lenkkarit jalkaan, luurit korville ja laittaa juoksuksi. Nyt talvella juokseminen ei houkuttele, koska en ole panostanut tamineisiin riittävästi (+ olen laiska).

Miten teidän uudenvuodenlupauksenne ovat lähteneet käyntiin?

<3 Hannele

8 kommenttia:

 1. Heissan! Aikas hyvin lähti mun uudenvuodenlupaus käyntiin: paino pudonnut pari kiloa ja liikuntaharrastuksia löytyy kalenterista ekaa kertaa elämässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Hieno juttu :). Aploodeeraan sulle täältä sohvan uumenista. :)

   Poista
 2. Mä lupasin olla ostamatta kirjoja ennen kuin vanhat on luettu ja ostamatta uusia vaatteita, kenkiä ja asusteita. Ei ole ne ainakaan pitäneet. Huomenna alkaa BFF:n kanssa kesäksi kuntoon projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan kesäksi kuntoon -projektia! Tsemppaan sua jo etukäteen :).

   Poista
 3. Mä en varsinaisesti luvannut mitään uutenavuotena, mutta olin kuitenkin jo marraskuussa aloittanut ulkona reippaan kävely/hölkkä "maanantaiterapian" ystävän kanssa. Nyt keksittiin hankkia vielä salikortit (aina pari kk kerrallaan jos sitten ei myöhemmin jaksakkaan) ja takana on tällä viikolla 6 salikäyntiä ja jokaisen jälkeen on tullut aivan uskomaton fiilis.. Luin muuten jostain, että ennenkuin salille oikeasti "hinkuu" siitä pitää tulla rutiini ja rutiini ei kehittyisi ennenkuin kävisi vähintään 2 krt viikossa. Tsemppiä treenailuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sinä ja sun joukkue! Tosi hienoa, että olette pitäneet tuosta noin hyvin kiinni :). Olenkin käynyt tällä viikolla jo muutaman kerran ja kyllä vain, pientä intohimoa havaittavissa. Tosin voi olla myös alkuinnostusta... :)

   Poista
 4. Meikä ei luvannut oikein mitään uutena vuotena, mutta liikunta on sellainen, mitä lupasin jo syksyllä tekeväni lisää. Kahden työn yhteensovittaminen joulun alla teki tiukkaa ja tietysti se kaikki vapaa-ajan vietto kärsi, siinä suuressa osassa tuo liikunta. Nyt kunhan tästä paranenen sellaiseen kuntoon, että tuo naapurissa sijaitseva liikuntakeskus tulisi hyötykäyttöön, niin johan alkaa reenikset :) Pikkuhiljaa hyvä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä myös Domille! Kätevää, että sulla on liikuntakeskus ihan siinä vieressä :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!