torstai 10. tammikuuta 2013

Essence-lasi uutuus, Essence Plus!

Kuten moni teistä tietääkin, olen todellinen astiafriikki ja erityisesti suomalaiset, muotokieleltään simppelit astiat ovat sydäntäni lähellä.

Siksipäs olinkin tänään parhausasioiden äärellä, kun kävin kuulemassa Essence-sarjan uudistumisesta ravintola Murussa.

Uusi muoto on suunniteltu vastaamaan paremmin viininlipittäjien tarpeita (joita on siis paljon, tiedän - tarvitaan ainakin lasi ja viiniä). Maistelimme samaa viiniä useasta eri lasista ja toden totta - ei sama asia ollenkaan!Itse pidin enemmän suurista laseista, koska maku on huomattavasti tuhdimpi kuin kapeasta, pienestä lasista irtoava (niin ja niihin mahtuu nääääääääin paljon enemmän viintä, terveisin winelover ;D). Tämä johtuu tuoksusta, joka suuren lasin ansiosta tulee paremmin esiin, mikä taas tekee nautinnosta kokonaisvaltaisemman (mitäs veikkaatte, onko tuo lause minun suustani vai alta löytyvän henkilön?).


Essencen vuonna 2001 suunnitellut Alfredo Häberlin on tällä kertaa tehnyt yhteistyötä huippusommelierien Jussi Laakson ja Samuli Angelovin (kuvassa yllä) kanssa, jolloin viinin ominaisuudet on huomioitu paremmin osana muodon suunnittelua. Aikaisemmin viinilasit on suunniteltu rypäleen mukaan, mutta tällä kertaa onkin otettu huomioon juoman muut ominaisuudet - esimerkiksi tuhti viini nautitaan suuresta lasista, kevyt taasen pienemmästä.

Hyvän ruoan, seuran ja astioiden lisäksi tarjolla oli muutakin jännää - nimittäin päästäni repäisty lamppu! Olen nimittäin suunnitellut tulevaan kotiimme tee se itse -lamppua, jossa ruokapöydän päälle asetetun ritilän läpi pujotellaan runsaasti valoja, jolloin ne levittäytyvät kauniisti koko pöydän leveydeltä ja ovat kokonaisuutena melkoinen katseenvangitsija. Voitte vain kuvitella, miten innoissaan herra L on ollut tästä ideasta.

Mutta nyt minulla on todistusaineistoa siitä, että idea on hyvä, koska samanlainen lamppu löytyi ravintola Murun katosta! Lisähauskuutena käytetyistä viinipulloista tehdyt lamppukuvut. Hienoa kierrätyssisustustaidetta, sanon minä - mitäs te tykkäätte?
Ja mitä olette mieltä uudesta Essencestä? Pakko myöntää, että itse pidän enemmän vanhasta mallista (mikä hyvä, koska eräät emännät omistavat niitä sellaiset miljoona kappaletta). Kaunis tosin tuo uusikin.

<3 Hannele

16 kommenttia:

 1. Mun on kyllä myös sanottava, että vanhat lasit miellyttävät silmää enemmän. Eihän noissakaan mitään varsinaista vikaa ole, mutta simppelimpi on parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Jotenkin se kantikkuus on niin kaunis, juhlava ja näyttävä muoto :).

   Poista
 2. Tulee mieleen sellaiset viskin maisteluun tarkoitetut aromilasit. Taitaa olla suunnattu enemmän maistelijoille (jotka mokomat syljeksii hyvää tavaraa lasiin) kuin meille tavallisille kuluttajille. Lamput on upeat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä ihan meille tavallisille tallaajille tarkoitettu, mutta pikagallup lähipiirissä näyttäisi osoittavan, että ei tule vaihtokauppaa. Nuo uudet ovat myös kalliimmat, eli myös hinnan puolesta kuluttajat varmasti kääntyvät vanhaan ja hyväksi havaittuun tuttuun :).

   Ja todellakin maistelijat ei ymmärrä hyvän päälle. Olin esimerkiksi kerran mukana tastingissä, jossa oli 80 eri juomaa mukana ja voi sitä sylkemisen määrää! Välillä oli pakko vähän nielaista itse ;D.

   Poista
 3. Anonyymi1/10/2013

  KY-SY-MYYS!!! Kattauskuvassa on celadonin vihreää Teemaa, mutta minkä ihmeen kokoinen lautanen?? Reunat näyttää perus-Teemaa korkeammalta!
  T. Toinen astiafriikki ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm... Taitaa olla se 17 senttinen? Mielestäni tuo oli kyllä ihan perus-Teemaa, värinä juurikin tuo celadonin vihreä :).

   Poista
 4. Itse ehkä pidän enemmän tuosta uudesta mallista, mutta kukin tyylillään :)
  Lamppu on upea!

  Kiitos vierailustasi blogissani, tuli vastavierailulle ja liityin lukijaksesi. Kesällä anonyymina taustalta luinkin varmasti jokaisen hääblogisi postauksen. :)

  -Sartsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas kivaa kuulla, että ollaan vanhoja tuttuja :). Ja kiitos itsellesi hyvästä blogista!

   Poista
 5. Kiva kun kerroit täällä uudistuksesta :)

  VastaaPoista
 6. MInä pidän myös vanhasta essencestä enemmän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin oma makuni monesti muuttuu, kun silmä tottuu. Mene ja tiedä. Toivottavasti niin ei käy, sillä tosiaan aika paljon on jo valmiina noita Essence-laseja.. :D

   Poista
 7. Täällä myös yksi Essencen ihailija ja astiafriikki! Minustakin se vanha malli oli selkeydessään kivempi. Sulle olisi haaste: http://katastrofinkeskella.blogspot.fi/2013/01/eka-blogihaasteeni.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Katariina! Luinkin mielenkiinnolla vastauksesi :). Teen heti jahka ehdin. <3

   Poista
 8. Omituista, Samuil Angelov on tuttuni kaukaa kaukaa lapsuudestani. Aika jännää tällä tavoin bongata "tuttuja" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hauskaa – maailma on pieni! Hän on muuten varsin taitava kaveri, kehotan vierailemaan miehen Muru-ravintolassa (oli ihania mahtisherkkuja listalla).

   Poista

Kiitos kommentistasi!