torstai 18. lokakuuta 2012

Joulu 2011

Teiltä on tullut melko paljon jouluisia postaustoiveita, joten ajattelin kertoa hieman meidän viime joulustamme <3. 

Aloitan yleensä jouluvalmistelut hyvissä ajoin (jep, ekat glögit on jo juotu) ja laitan paljon joulua kotiin. Valojen laittaminen on aivan ykkösjuttu ja aloittavat joulukauden, josta sitä koristemäärää ja tunnelmointia voi sitten hiljalleen kasvatella.  Viime vuonna pysyttelin kuitenkin melko maltillisena, koska tiesin ettemme varsinaisesti vietä joulua kotona. Jotain piti kuitenkin hiukan laitella ja muutamasta jutusta olen vuosi sitten ottanut kuviakin...


Huomatkaa Mooses ja Paavali tuolla ikkunalaudalla (harmaa ja valkoinen möntti tuossa kynttilöiden edessä, näetkö?). Meikäläisen jouluhiiret, jotka saapuvat kotiin retkiltään aina jouluksi ja joiden suhteen saatan olla ihan pikkuisen pönttö ;).


Joulukortteja en ikinä ikinä muista lähetellä, mutta kyllä niitä on niin mukava aina saada... Ehkä tänä vuonna voisi yrittää terästäytyä tässäkin asiassa? ;) Monen mielestä niiden lähettäminen on turhaa ja tottahan se tavallaan onkin, mutta kyllä tekstiviesti ei ole yhtään sama asia.

Vietimme Murrenkolo-vuokramökillä suurimman osan joulupäivistä ja voihan lääh mitä makoilua, syömistä ja rentoutumista. Lupaan ja vannon, että en ole ollut minkään ulkomaanmatkan (etenkään häämatkan) jälkeen yhtä rentoutuneessa tilassa kuin viime joulun jälkeen.

Olen suuresta perheestä, mikä on justiinsa parhautta, mutta kun joulun tullen pakkaudumme kaikki saman katon alle suurperheeksi siippoinemme, koirinemme ja lapsinemme, niin kyllä siinä saattaa välillä pikkasen ärräkin pärähtää ;D. Tänä vuonna olimme muutaman päivän  hiljaisuudessa ennen vanhempien luo suuntaamista ja k y l l ä o l i k u m m a l l i s t a k u n m e i t ä o l i v a a n k a k s.

Vaikka oli aivan ihanaa viettää joulua myös kahdestaan, niin oli vähän äitiä, isää ja siskoja ja veljeä ikävä. Viime joulu oli ensimmäinen joulu erossa heistä, tosin lähdettiinhän me sitten Pohjolaankin välipäivinä, jolloin sitä hirmuista menoa ja lärpätystä jälleen riitti ;). Oma perhe on parhaus.


Tältä Murrenkolo näyttää ilman meidän poppoota (ja ilman niitä miljoonia tavaroita, jotka roudasin kotoa vuokramökille – jep, otin muutaman joulutyynyn, torkkupeiton ja koristeita... Hehhee... No rakas uroonikin sanoi, että hullu emäntä :D).


Perille pääsyn jälkeen lähinnä oltiin. Ja syötiin. Ja oltiin. Ja syötiin. Ja...


Meikitön ja saunanraikas emäntä, sotkuinen keittiö ja rumasti katettu jouluaamupala – that's what I call rento meininki.

Jouluaterialle saatiin sitten katettua hiukkasen kauniimmin. Tosin note to self: Seuraavan kerran kun lähdetään vuokramökille joulun viettoon, niin ota nyt hemmetti vietä omat astiat mukaan ;). Ja kyllä – tuo pöydällä näkyvä pikkukuusi on se sama, joka näkyy noissa kotikuvissa. Kyllä, raahasin sen mukana ja kyllä, rakkausuros oli vähän että ei helekatti. Myös viinilasit on kotoa (ja kyllä muuten kannatti ottaa ne mukaan – joulu menee pilalle, jos on vääränlaiset viinilasit 'lue= liian pienet).

Huomatkaa kuvassa näkyvät, itse väkerretyt sushit, joista on ehdottomasti tehtävä perinne. Tosin syötiinhän me muutakin, mutta laatikot, kinkut sun muut mahtishärpäkkeet eivät mahtuneet pöytään, joten oli noutopöytämeininki. Kahdelle syöjälle ;).
Jos jotakin piirrettä mies minussa inhoaa, niin sitä, että tällaisia tapauksia varten on raahattava koko maallinen omaisuus kotoa mukaan. Mutta kylläpä vaan tämäkin kattaus näyttäisi aivan erilaiselta omilla (hienoilla) astioilla. Ja jos kerran on auto, jolla voi kätevästi hurautella paikasta a paikkaan b, niin äkkiäkös siellä muutama kilkutinkin mukana kulkee. Hullu mikä hullu, mutta ei auta :D. 

Lahjoja ei tietystikään unohdettu. <3 Tänä vuonna Nukanakki vietti ensimmäistä jouluaan ja pitihän sillekin hankkia jotain pientä – niinku vaikkas koirien nallepipareita.


Tänä vuonna suuntaamme näillä näkymin ennen joulua minun vanhemmilleni, josta sitten matkaamme tänne Helsinkiin. JA TÄNÄ VUONNA KYLLÄ IHAN HULLUNA HIUKKASEN ENEMMÄN LAITAN JOULUA MYÖS OMAAN KOTIIN, missä se muutaman kuukauden päästä sitten ikinä sijaitseekaan.

Millaisia joulusuunnitelmia teillä on tälle vuodelle, vai vieläkö on liian aikaista kysyä?

<3 Hannele

6 kommenttia:

 1. Ihanaa että joku muukin kuin minä on vähän jouluhullu. Aloitan joululaulujen kuuntelemisen marraskuussa ja lahjoja ostelen/teen pitkin vuotta. Ilman joulua en selviäisi syksystä ja talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä! Itse koen, että joulun jälkeen alkaa vuoden tyhmin ja kuivin kausi ja ennen joulua on just paras aika :).

   Poista
 2. Anonyymi10/19/2012

  Just tänään ostin ensimmäisen glögipurkin ;)) Oon vähän kahden vaiheilla nyt ton joulun laittamisen suhteen, kun kerran ollaan (toivottavasti, todennäköisesti!) muuttamassa just siinä joulun alla. Niin jotenkin tuntuu "turhalta" ruveta sitä tänne laittamaan, mutta toisaalta oon niin jouluihminen että mitäköhän siitäkin tulee. En ole ostanut edes niitä perinteisiä callunoita partsille kun "kohta me kuitenkin lähdetään", vaikka siihenhän menee vielä _vähintään_ toista kuukautta. Vähän jotenkin sekaisin nyt :D Mitä tässä pitäs tehdä...

  - Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuules sitä mieltä, että laitat nyt kuitenkin sitä joulua. Se tuo superpaljon hyvää mieltä ja iloa, kyllähän ne sitten voi raahata sinne uuteenkin kotiin JA SITTEN SAAT LAITTAA UUDESTAAN SITÄ JOULUA. :D

   Poista
 3. Mä oon myös niin jouluihminen (ja äiti kans!), mutta en ole vielä koskaan viettänyt joulua omassa kodissa. Aina oon ollu joko oman perheen kanssa kotikotona tai mökillä tai Miehen äidin luona. Pikkasen tekisi mieli kuitenkin laittaa joulua myös omaan pesään, ja oonkin saanu pehmitettyä Miestä sen verran, että ovikoriste ja ikkunajouluvalo meillä on käytössä (ei tosin vielä). Tästä joulusta tulee kaikkien aikojen oudoin, kun ollaan häämatkalla Australiassa! En osaa yhtään suhtauta jouluun paratiisisaaren hiekkarannalla :D

  VastaaPoista
 4. Joulu Australiassa! Vau :). Ja ehottomasti sinäkin kuules laittamaan joulua ja kunnolla tänä vuonna. Ite ajattelin ainakin hiukkasen revetä liitoksistani tänä vuonna ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!