keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kokemuksia Kätilöopiston kokoarviosta

Olimme eilen Kätilöopistolla vauvan kokoarviossa koko poppoo. Lääkäri laittoi minulle lähetteen, koska olen hurjat 160 senttiä pitkä ja vatsani huitelee sf-mitaltaan yläkäyrillä koko ajan. Kaikkihan eivät kokoarvioon mene, mutta kohdallani lääkäri katsoi sen tarpeelliseksi syystä tai toisesta.

Ajattelin kirjoitella tästäkin raskausaiheesta muutaman rivin, sillä tutkimuksen sisällöstä sai varsin vähän tietoa etukäteen...Pikkuisen syntymäpainoksi arvioitiin vain noin 3 300 grammaa laskettuna aikana, eli vauva tulee olemaan normaalipainoskaalan alkupäässä. Suuri vatsani on runsaan lapsiveden ansiota, kuten koko ajan on epäiltykin, mutta ihan hyvä että asia tarkastettiin nyt eikä siinä vaiheessa kun bebe päättää tulla ulkomaailmaan :D.

Kokoarvio oli hyvin nopeasti ohi, vaikka aikataulusyistä jouduimme odottelemaan jonkin aikaa. Ohjeessa mainittua 1–2 tuntia se ei siis kestänyt. Toisaalta jos vauvamme olisi ollut kookkaampi, olisi se vaatinut lisätutkimuksia, mikä tietysti taas vie enemmän aikaa...

Itse tutkimus taisi kestää meidän osaltamme noin 15 minuuttia. Aluksi tehtiin sisätutkimus (joka by the way oli yllättävän kivulias – ei nyt mitään suurta kipua todellakaan, mutta yllättävän kovat otteet kätilöllä oli, syytä en lähde arvailemaan). Tämän jälkeen vauvan kokoa kokeiltiin vatsan päältä ja lopulta ultrattiin pikkutyyppiä oikein olan takaa. Näin maallikon silmin kuvasta ei ymmärtänyt enää oikein mitään, koska vauva on jo sen verran suuri ja pääkin jo kiinnittynyt – välillä pikkuinen nyrkki vilahti kuvissa ja muutaman varpaan bongasin myös, muuten olin täysin kätilön selitysten varassa :D.

Tänään muuten alkaa raskausviikko 39, huhhei. Enää kaksi viikkoa laskettuun aikaan!

<3 Hannele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!