tiistai 1. huhtikuuta 2014

Suuren suuria päätöksiä – mikä ihmiselle nimeksi?

Ah, vihdoinkin pieni välipäivä muuttamisesta! Tavarat alkavat hiljalleen olla paikoillaan, vaikka ylimääräistä tavaraa onkin vielä paikassa jos toisessakin – mistä nämä kaikki "aarteet" ovatkaan meille hilautuneet? Olenko ostanut ne? En tunnusta.

Muuton keskellä olen saanut jo muutamia pikkumiehenkin ostoksia tehtyä – sänky lähti tilaukseen ja se on kuin onkin Vaunula.fin suloinen kehto, josta kirjoittelinkin täällä. Myös eräs tärkeämpi asia on saatu päätökseen, nimittäin nimen valinta. Tai ainakin se nykyinen versio – voihan olla, ettei pikkumies näytä nimeltään lainkaan maailmaan tullessaan, sitten on äidillä taas hankalat ajat tiedossa ;D.

Etsystä voi tilata nimiäisiin/ ristiäisiin kauniisti lapsen nimellä kirjailtuja keksejä. Ihana tarjoiluidea!
Hui miten haastavaa nimen valinta olikaan! Oman maun lisäksi sen nimittäin pitäisi miellyttää myös tuon uroon nimimakua, mikä tuplaa tiukan raadin.

Aiomme pitää nimen pääasiallisesti salassa näillä näkymin kesäkuussa juhlittaviin ristiäisiin asti, enkä välttämättä paljasta sitä (ainakaan kokonaisuudessaan) täällä blogin puolella lainkaan. Haluan pitää kiinni poikani yksityisyydestä, hän voi sitten joskus bloggailla itse omilla kasvoillaan ja nimellään, jos siltä tuntuu.


Nimen valitseminen pojalle tuntuu jotenkin haastavammalta kuin tytölle – tarjolla olevia nimiä on ensinnäkin vähemmän, minkä lisäksi juuri ne kauneimmat ovat aika suosittuja, joten ne löytyvät jo lähipiirin pikkumiehiltä. Ruotsinkielisessä kalenterista löytyy paljon kauniita nimiä, mutta koska sukunimemme on suomalainen, eivät ne oikein istu yhteen. Nyt nimi on kuitenkin valittu, se on kaunis, reipas ja miellyttää meidän makuamme, minkä lisäksi se sopii niin pienelle pojalle kuin vähän varttuneemmallekin herrasmiehelle.

On ihanaa ajatella pientä ihmistä jo nimettynä olentona, se ja nuo jatkuvasti voimistuvat karatepotkut tekevät mun vuokralaisestani niin paljon todellisemman <3.

Minun nimeni, Hannele Marjaana, oli muuten äidillä kuulemma tiedossa jo kaaaaauan ennen syntymää. Myös siskoni sai antaa vastikään omalle tyttärelleen nimen, jonka hän halusi jo lapsena antaa omalle tyttärelleen.

Itse olen tehnyt sen virheen, että olen kertonut suosikkinimiäni eteenpäin ja niinhän ne ovat sitten päätyneet käyttöön ennen kuin olen ehtinyt itse niitä hyödyntää :D. Toisaalta suosikkini ovat vaihdelleet aika paljon aikojen saatossa, yhtä yksittäistä suosikkia ei ole koskaan ollut.

Onko teillä omia suosikkinimiä, jotka olette halunneet "aina" antaa tuleville lapsillenne? Tai millaista nimeä ette voisi ikimaailmassa ajatella?

Hannele

4 kommenttia:

 1. Mulla on kyllä muutamia suosikkeja, mutta kun olen niistä joskus Miehelle vinkkaillut (vaavi ei siis ole tuloillaan, näitä keskusteluja on käyty lähinnä tiedonvaihtomielessä), niin kylmää vettä on niskaan kyllä kaatunut.. :D Mies mm dissaa kaikkia, joissa on R, koska hänellä on pieni ärrävika.

  Sitten on toki se tekijä, että kun oma nimi on erikoinen, niin ihan jokatoisen nimeä en haluaisi omalle lapsellekaan antaa (vaikka joskus olen kyllä varmasti vannonut jotain ihan muuta, todennäköisesti silloin kun riehuin omille vanhemmille, miksei nimeni ole vaikka Tiina :D) Että onneksi ei tartte just nyt mitään päättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättäminen oli kyllä ihan hirmuisen hankalaa! Itsekin jouduin heittämään hyvästit monelle poikanimelleni, miehellä kun on ihan erilainen maku – buu. Mun mielestä se joka synnyttää, sais myös päättää ;D:D.

   Itsekään en lapsena pahemmin tykännyt nimestäni, nykyään en muuta nimeä osaisi kuvitellakaan. Aika monen mielestä Hannele on hieman vanhemman naisen nimi, itse tykkään siitä että se on aika harvalla ensimmäisenä nimenä, vaikka toisena nimenä varsin suosittu onkin.

   Poista
 2. Jos Elmo ja Leo olis ollu tyttöjä ne olis ollu Helmi ja Sylvi. :D

  Tarkoittaako yksityisyyden suojaaminen myös sitä, että no babypictures? Ja jutut takaisin muotiin tms? Buu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Helmi ja Sylvi oiskin olleet ihanat nimet myös! Yksityisyyden suojaaminen tarkoittaa sitä, että en varmastikaan tule näyttämään vauvan kasvoja täällä blogin puolella. Juttua nyt tulee laidasta laitaan, aina vähän mitä milloinkin... En ole halunnut blogin linjaa tehdä liian tiukaksi, kun kirjoitan aina vähän siitä, mikä mielessä kulloinkin sattuu olemaan aina vauvajutuista muotiin, terveyteen ja kukkaruukkuihin... :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!