sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tarpeelliset ja tarpeettomat vauvatavarat – ostaako vai eikö ostaa?

Vauvalle on jo ennen syntymää tarjolla jos jonkinmoista härpäkettä aina konttauskypärästä kylpytukeen ja hyppykiikkuun. Olen yrittänyt pitää pään kylmänä tavaraviidakossa ja hankkia vain sen tarpeellisen, sillä turhakeet (ja etenkin kalliit turhakkeet) ärsyttävät aikalailla.

Kahta kuitenkin mietin: Doomoo-imetystyyny ja Skip Hop -leikkimatto. Imetystyynyn oletettavasti ainakin ostan jo ennakkoon tai heti vauvan syntymän jälkeen, mutta mites leikkimaton kanssa – onko se ollut kuinka tarpeellinen ja miten vauvat ovat siinä viihtyneet? Kokemuksen syvää rintaääntä kaipailisin.


Leikkimatot ovat yleensä aivan järkyttävän värisiä ja ajattelin hökötyksen olevan myös aika turha. Ilmeisesti aktiiviset vauvat kuitenkin viihtyvät matolla hyvin ja ne ovat monelle äidille olleet todellinen pelastus?

Nämä Skip Hopin versiot miellyttävät myös väreillään, ne sinipunakeltaiset järkkyhökötykset ovat kuin suoraan 90-luvulta – huh.

Kannattaisikohan tämä hankkia kuitenkin vasta vauvan synnyttyä? Kyllähän pelkässä maailmassakin riittää aika paljon ihmeteltävää pienelle miehelle? Toisaalta jos vauva viihtyy tässä yksinään hyvin, äiti saa rauhassa juoda ainakin kahvit loppuun ja käydä ehkä jopa suihkussa...

Toinen mietintämyssyn alla edelleen oleva härpäke on Doomoo-imetystyyny ja juuri tässä valkoruskeassa väriyhdistelmässä. Vauva voi kölliä tuossa myös yksinään ja hartiavaivoista kärsivänä imetystyyny voisi helpottaa pitkiä imetystuokioita.


Hankintalistalla on vielä myös mahdollinen hoitolaukku, sen kohtaloa en ole vielä päättänyt. Toisaalta se tulisi taatusti tarpeeseen, mutta toisaalta ostoslista on jo nyt niin kovin pitkä, että mietin kävisikö joku vanha laukkuni tuolta kaapin perältä ihan yhtä hyvin.

Viime viikolla tilasin pikkumiehelle vihdoin ja viimein oman sängyn ja muutkin suuremmat hankinnat alkavat olla kunnossa – vielä ostoslistalla on lakanoita, vähän vaatteita, kuolaharsoja, vaippoja sun muuta pikkuhärpäkettä.

Sängyksi valikoitui tämä Vaunula.fistä tilamaani kehto:


Ja vaunut ovat Brio Happyn harmaakuosiset vaunut, joista tulee varmasti enemmänkin asiaa, kunhan haemme ne liikkeestä (siellä odottaa myös turvakaukalo pikkuiselle ja sen merkkiä en kyllä suin surminkaan enää muista.. Mitähän sitä on tullut ostettua? :D)

Ostaako vai eikö ostaa ja jos ostaa niin mitä? Huh!

<3 Hannele

Ps. Kuvat: Valmistajat

8 kommenttia:

 1. Vaikka omia lapsia ei olekaan, niin sukulaistenavat ovat rakastaneet erityisesti tällaista Fisher Pricen leikkikaarta, josta kuulu pieni musiikinpätkä, kun vauva onnistuu osumaan tiettyyn leluun. https://www.trolleymania.com/filebank/Merchants/hk/Products/Fisher-Price-2-in-1-Turtle-Gym.jpg

  Itsellä on vähän sellainen tuntuma, että tuollaisella perinteisellä leikkimatolla ei vauva välttämättä kovin kauaa jaksa olla omin päin, mutta tuon musiikkikaaren alla olen nähnyt monen muksun viihtyvän yllättävänkin pitkään. Ja tuonhan saa myös laksettua ihan maantasolle sitä varten, kun vauva alkaa oleilla enemmän vatsallaan.

  Suosittelen siis myös tädin ja hoitotädin ominaisuudessa kaarta, koska se antaa kuitenkin itselle vähän varmemmin taukoja siihen vaiheeseen, kun lapsi kaipaa jatkuvaa viihdykettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Kiitos vinkistä! :D Mähän kyllä vanhemmille perinteiseen tapaan inhoan kaikkia äänileluja jo valmiiksi, mutta tuollainen vois olla kyllä vauvalle mieleen... Äidille korvatulpat ja vauvalle ränkytyslelu? :D

   Poista
 2. Anonyymi4/06/2014

  Imetystyyny oli kyllä itselläni ainakin kovalla käytöllä ensimmäiset kuukaudet (nyt oon kivasti laiskistunut ja imetän kotona ollessani lähes aina sängyssä maaten). Aluksi täytyi muutenkin temppuilla enemmän imetyksen kanssa ja välillä täytyi laittaa lapsi syömään varpaat kainaloon päin, kun oli kainalon puolelta rinta ihan kovana pallona (vaavi tyhjentää rintaa paremmin leukansa puolelta). Tyyny oli myös kätevänä pinnasängyn täytteenä, kun oli aluksi normisänky liian laaja-alainen alle kolmikiloselle sintille :)

  Lelukaaren kyllä ehdit hankkia lapsen synnyttyä, kun ei vastasyntynyt näe kuin parinkymmenen sentin päähän ja kiinnostuksen kohteena on vaan tissi ja nukkuminen. Eri asia sitten on, että viihtyykö se parin kuukauden ikäinenkään siellä matolla...

  - M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehkä voisin aluksi tutustua tyyppiin ja katsella, miten hyvin vaaville riittää ihan omillaankin köllöttely – monelle pikkuiselle kun se ympäröivä maailmakin on aika kiinnostava. Tuo imetystyyny taitaa mennä hankintalistalle, sen verran moni sitä suosittelee.

   Kiitos M! :)

   Poista
 3. Anonyymi4/09/2014

  Imetystyynyä käytin aluksi, mutta nyt on jäänyt kyllä kokonaan käyttämättä. Mulle siitä oli suurin apu loppuraskauden nukkumiskaverina ison masun kanssa ja tosiaan imetyksen alettua. Vaunut ovat kultaakin kalliimpi investointi ja itse kun olen julkisten varassa, niin niiden kanssa tulee liikuttua paljon. Meidän uusin hankinta on Manducan kantoreppu. Hankittiin pääasiassa tulevaa matkaa varten, koska ilmeisesti NYC:ssä esimerkiksi vaunuilla liikkuminen on aika hankalaa. Sitteri saa myös multa pisteet, vaikka jotkut sitä kritisoivatkin. / Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kantoreppu on meilläkin ostoslistalla jossain vaiheessa ja uskoisin, että päädymme juurikin tuohon Manducaan... Sitteri on myös tulossa, sekin vasta vaavin synnyttyä tosin :).

   Kiitos kokemuksista ja vinkeistä! :)

   Poista
 4. Anonyymi4/14/2014

  Huikealla neljän kuukauden äitikokemuksella ajattelin tarjota asiantuntemustani tänne blogiisi ensimmäistä kertaa. Mutta kun meiltä kotoa löytyy joulukuussa syntynyt poika, Skiphopin Treetop Friends -leikkimatto ja Doomoo-imetystyyny, niin koen ehkä jotain tietäväni kyseisistä kapistuksista.

  Leikkimatto on ihan ehdoton. Ainakin meillä poju on viihtynyt siinä jo noin 4-viikkoisesta alkaen ja se on ahkerassa käyttössä edelleen. Takaa äidin rauhalliset aamukahvihetket ja vessareissut. Ihan oikeasti, hommatkaa leikkimatto! Olkoon se sitten tuo äidinkin silmää hivelevä (mutta lompakkoa hieman itkettävä) Skiphop tai jokin halvempi versio. Ihan paras keksintö!

  Doomoon perin siskoltani ja ehdin käytellä sitä jo raskausaikana. Nukuin tyynyä halaten puolet raskaudestani, kun aika pitkäänhän asentovaihtoehdot ovat kyljellään ja kyljellään. Tyyny oli myös imetyksen alkutaipaleella ihan kullanarvoinen kapistus, kun hommaa vasta harjoitellaan ja vauveli hukkuu joka paikkaan. Nyttemmin sujuu kyllä ilmankin, kun vauva vähän kasvaa, mutta tällä kokemuksella ostaisin ainakin jonkinmoisen imetystyynyn, jos minulla ei sellaista jo olisi. Seuraavaksi Doomoo pääse pojan istumisharjoitusten tueksi, että varsin monikäyttöinen kapistus oikeastaan sekin.

  Eipä oikeastaan muuta tällä kertaa, paitsi kovasti tsemppiä loppumetreille ja synnytykseen! Vielä ovat tuoreessa muistissa nuo jutut täälläkin. :)

  Terveisin,

  Nintin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos vinkeistä! Uskoisin että meille nuo kumpainenkin kotiutetaan jollain budjetilla :). Etenkin leikkimattovaihtiksia pitää vielä hitunen penkoa.

   Ja onnea sinne pienestä miehestä! On varmasti ihanaa, raskasta ja elämän uskomattominta aikaa. :) Kiva kun ehdit kommentoimaan ja kertomaan vinkkejä, tykkään :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!