lauantai 21. syyskuuta 2013

Morsiuskimpun ja vieheiden tekeminen itse

Vielä hitunen hääasiaa.

Floristit usein ottavat melko komeita summia hääkimpun ja vieheiden teosta. Omiin häihini tein itse oman kimppuni, siskon ja hänen miehensä häissä vastasin kimpun lisäksi myös vieheistä.

Sanotaanko että hyvä niin, sillä loppujen lopuksi niiden teko on aika yksinkertaista, jos nyt ei halua kimpukseen vaativaa luomusta, vaan enemminkin yksinkertaisen ja melko luonnollisen kimpun.

Siskon kimpussa oli 3–4 hortensiaoksaa. 
Oma kimppuni koostui tasan viidestä kukasta: pioneja oli kolme, hortensioita kaksi kappaletta. Sisko taasen halusi kimppuun pelkkää hortensiaa.

Tärkeintä on valita kukiksi kestäviä kukkia, kuten juurikin pioneja, hortensioita ja ruusuja ja huomioida myös, etteivät ne saa tahrata pukua päivän aikana. Esimerkiksi liljoista lähtee helposti muisto myös morsiuspukuun, mikä ei ole kovinkaan toivottavaa.

Esimerkiksi ruukkuhortensian kukista saa kauniin kimpun, hinta vain vähän alle 20 euroa. Kuva: Tuukka Ervasti
Vieheissä käytin ruusuja ja morsiusharsoa, joka ei muuten ollut luuloistani huolimatta lainkaan kestävä kukka – onneksi ne oli helppo nyppäistä pois ja jo pelkkä ruusu näytti hyvältä. Vieheisiin asetellaan muutama kukka haluttuun asentoon, varsi on hyvä olla muutaman sentin mittainen (niin että hakaneula sopii siihen kauniisti, mutta niin ettei varsi ole liian pitkä). Sen jälkeen kukat kiinnitetään yhteen kukkateipillä (myydään esim. askarteluliikkeissä) rullaamalla teippiä vartta pitkin kauniisti esim. ylhäältä alas ja asetetaan mukaan myös hakaneula, jonka varren voi kätevästi rullata teipin sisään.

Kuva: Kuokkavieraat


Oma kimppuni vähän harjoitusversio, varret olisi pitänyt leikata tasaisemmin tai piilottaa kokonaan, mutta kimppu kulki hyvin päivän menoissa mukana ja näyttää hääkuvissa hyvältä – eli good enough for me ;). Kuva: Tuukka Ervasti 

Kimpussa taas asetellaan kukat haluttuun asentoon ja jälleen kiinnitetään komeus ylhäältä alas kukkateipin avulla. Teipin päälle on hyvä valita esimerkiksi kaunista silkkinauhaa ja/ tai pitsinauhaa, jotta teippi ei jää näkyviin. Nauhat voi jättää näkyviin esimerkiksi rusettina aivan kukkien alapuolelle tai sitten vain piilottaa ne kimpun sekaan kauniisti.

Jos siis kukat eivät ole sinulle pääasia, suosittelen tekemään ne itse tai antamaan homman esimerkiksi juurikin kaasolle. Askartelin kukat muutamassa tunnissa edellisenä päivänä ja niiden tekeminen on tuollaisenaan melko simppeliä. Kukkien säilyttäminen esimerkiksi muovipussilla suojattuna (älä sulje pussia!) jääkaapissa tai ulkona yön yli on hyvä idea.

<3 Hannele


Ps. Jos sinulla on häät mielessäsi, vilkaisehan vanhaa hääblogiani – siellä on asiaa jos jonkinmoisesta jutusta, josta voipi olla sinulle hyötyä :).

Pps. Kuvat ovat Kuokkavieraiden ja meidän häissämme kuvanneen Tuukka Ervastin käsialaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!