sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

I Phone or No Phone?

Nonni. Olen päättänyt liittyä alati kasvavaan luurijoukkoon ja ostaa iPhonen minulle ja korvilleni. Tällä hetkellä silmissä kimmeltelee valkoinen 4S, vaikka tuoreempikin malli olisi tarjolla, sillä hintaeroa 4S:n ja iPhone 5:en välillä on noin 500 euroa – kuka maksaa puhelimesta tonnin? 

Nyt kaipaisin käyttökokemuksia.

Kuva: Apple

Ero mustan ja valkoisen välillä mietityttää: valkoinen on niiiiiiiin paljon kauniimpi, mutta jälleen vähän kalliimpi.

VAIKEITAHOMMIA.


Kivat puhelinkuoret superekstra ja meikän mieleen. Alemmat Marc Jacobs, ylemmät Aphro Chic. Kuvat: Valmistajat

Uudessa luurissa miellyttäisi sen toiminnallisuus, helppous ja esimerkiksi kameran laatu. En jaksa järjestelmäkameraa kannella jatkuvasti joka paikassa (eikä siinä ole tällä hetkellä edes muistikorttia, koska söin sen. Pitkä juttu). Tällä hetkellä minulla on käytössä Nokian E7, joka on aivan järkyttävän huono – esimerkiksi kosketusnäyttö päättää välillä olla toimimatta (etenkin silloin jos herätyskello soi tai kalenterin hälytys pärähtää päälle keskellä hiljaista palaveria), kameralla saa harvinaisen huonoja kuvia ja nettiä ei tule käytettyä koskaan, koska sen käyttäminen on niin vaivalloista.

Kertokaahan siis kommentteja iPhonen omistajat, miten nyt kannattais ja kannattaisko?

<3 Hane

11 kommenttia:

 1. Mäkin siirryin E7:sta iPhone-aikakaudelle muutama kuukausi sitten, kun duunista lykättiin tuo vitonen tassuun. Ja olen ERITTÄIN tyytyväinen :) iLuurissa toimii oikeastaan kaikki paremmin kuin vanhassa Nokialaisessani; nopeus, sovellukset, kamera... Mikä tärkeintä: puhelin ei tilttaile ja kiukuttele jatkuvasti!

  Miinuksiakin toki löytyy: akkukesto on aivan surkea, ja näppiksellisen E7:n jälkeen pelkällä kosketusnäytöllä toimivan iPhonen kanssa esimerkiksi meilien näpyttely on tuskaisaa, ja esimerkiksi kuvia on saakelin vaikea siirtää PC:lle (oon luovuttanut sen suhteen), dynaamiset kuvakkeet puuttuvat (esmes meili ja kalenteri)... Mutta suosittelen silti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai pahus, olen unohtanut täysin tuon näppiksen puuttumisen... Hmmmm... Kuinkakohan nopeasti siihen tottuu?

   Akkukesto on kyllä E7:ssakin aivan järkyttävän huono. Haikeana muistelen Nokia 550:aani ja mitänäitänytoli, joissa akku kesti muutaman viikon putkeen.

   Poista
 2. Laalia6/30/2013

  Siis iPhonehan on "tyhmän ihmisen puhelin", siis kaikin puolin kätevä ja helppokäyttöinen. Ja Apple taas on Apple, kaikki maksaa ja kaikki käy (helposti) vaan Applen tuotteiden kanssa yhteen.
  Mutta että jos puhelimella ei tee muuta kuin soita/tekstaa, ota kuvia, käytä nettiä ja vaikka kalenteria, on iPhone tosi hyvä ostos. En usko että on mitään väliä, ostatko 4S:n vai 5:n, peruskäyttäjälle näillä tuskin on mitään väliä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi6/30/2013

   Samsungin puolesta itse puhuisin. Itselläni tosin Nokialaisen Lumia, johon oon myös ollut ihan tyytyväinen ja ajaa asiansa loistavasti juuri mun käytössä :)

   Poista
  2. Koneeni on Applen, joten sen suhteen asia toimisikin loistokkaasti. Anonyymille kiitos kommentista, mutta kyllä minut on nyt tälle iPhonelle myyty. Applen laitteet ovat aina käytettävyydeltään aivan omaa luokkaansa, paljon enemmän huonoa kokemusta minulla on Nokiasta ja Samsungista :).

   Poista
 3. Oi pohdiskelen ihan samaa... iPhonen hinta on järkyttävä ja pelkään että rikon sen! Ja onko siitä tosiaan nyt niin paljon iloa... Mulla on mailmanparas vanhan maailman puhelin, eli Nokian E72 ja ai että se on kyllä mahtava! Mutta eihän sillä pääse nettiin (tai siis ei ainakaan kovinkaan helposti..) tai puhettakaan mistään älyaplikaatioista. Lumia on taas työpuhelimena ja se on kyllä myös hyvä, ainoa vaan on huono sovellusten saatavuus... ja kuten aiempi kommentti; onhan se vaan melko rasittavaa vääntää maileja kosketusnäytöllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni 500 euroa puhelimesta ei ole enää niin järjetön hinta, mutta tuhatta euroa en kyllä maksaisi ikimaailmassa.

   Mieluummin ostan vaikka muutaman timantin ja huudan asiani maailmalle ;D.

   Poista
 4. Mulla on ollut 4S nyt vuoden päivät ja olen ollut tyytyväinen. Ensin ajattelin, etten tee tällä juurikaan mitään, mutta kummasti löytyi käyttöä. Bloggerin sovellus, kamera ja netti ovat kovassa käytössä koko ajan. Akku kuluu suhteellisen äkkiä, kuten tietysti aina jos paljon käyttää puhelinta. Mä joudun lataamaan puhelimen joka toinen päivä suurin piirtein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo Bloggerinkin hyötykäyttö miellyttää, koska bloggaaminen matkasta olisi aivan mahtavaa. Myös kameralle on taatusti käyttöä.

   Poista
 5. Käyttäjästä kaikki on aina kiinni. Itse olen onnellinen Apple-kuplassa eläjä jo viidettä vuotta, enkä vaihtaisi mistään hinnasta! Tassussa kulkee 4S, eikä vitosessa tullutkaan oikein mitään uutta tech specsejä lukuun ottamatta. Hyvin skulaa, mutta mun superkäytöllä akku hupenee aika vauhdikkaasti. Joka päivä piuhassa kiinni. Nyt kun on ollut poissa netin ulottuvilta puhelimella, eikä muutenkaan ole tullut käytettyä, on suorastaan hämmästyttävää, kun puhelinta ei tarvitse ladata kuin parin päivän välein! :P Tuosta akkukestosta iPhoneja tosiaan parjataan, mutta paljon on myös kiinni siitä kuinka usein kaikki moniajon takia käynnissä jylläävät sovellukset muistaa sulkea ja miten paljon sitä luuria oikeasti käyttää. Itsehän olen netin ulottuvilla ollessani suorastaan naimisissa sen kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :). Musta tuntuu jatkuvasti enemmän ja enemmän siltä, että kyllä se tuo 4S on nyt niin mun puhelin. Ja valkoisena.

   Poista

Kiitos kommentistasi!