Totta se on – otin asiakseni kysellä hieman merkkilaukkujen valmistusmaista Stockmannin laukkumyyjiltä ja he vahvistivat epäilyksemme – suurin osa luksuslaukuista valmistetaan Kiinassa, osa vieläpä samoissa tehtaissa kuin esimerkiksi H&M:n ja Gina Tricot'n valikoimat.
Esimerkiksi Michael Korsin materiaalitoimitukset ja materiaalin leikkaukset ovat USA-tuotantoa, mutta ne rouditaan Kiinaan ommeltaviksi. Varsin ovelaa. Stockmanin myyjä vielä sanoi, että tämä on aivan normaali käytäntö niin sanottujen luksusmerkkien kanssa.
There we have it. Ja nyt mua harmittaa niin maan pirusti, koska suunnittelin ostavani itselleni tämän kaunokaisen synttärilahjaksi vuosikymmenen täyttymisen vuoksi, mutta nyt en enää tiedä – on vähän huijattu fiilis.
Kiinassa esimerkiksi lapsityövoiman käyttö on varsin yleistä edelleen. Kuka voi taata, etteivät nämäkin laukut ole pikkukätösten tuotoksia? Mikä on enää aidon ja feikkilaukun ero, pitempi rivi leimoja passissa?
MITÄ TÄSSÄ NYT ENÄÄ USKALTAA OSTAA.
Piru tätä hommaa. Onneksi ei ole liikaa rahaa, joten niiden säästyminenhän on tavallaan ihan hyväkin juttu.
Tavallaan.
No okei. Ei se ole. Tahon tuon laukun. Ja myös sen pienemmän version siitä. Mielellään mustana, nahan värisenä ja valkosena, kiitos.
Pah.
Mä olen itse työskennellyt Suomessa eräässä yrityksessä, jonka tuotteita todella monet uskovat edelleen Suomessa valmistetuiksi. Laatu oli hirvittävää ja osa tuotteista jopa homeessa Suomeen tullessaan! Niitä sitten vähän tuuleteltiin ja korjailtiin. Hinnat näissä oli myös järkyt. Harmittaa niiden puolesta jotka kyseisen merkin tuotteita ostaa suomalaisena ja laadukkaana.. En kehtaa julkisesti mollata firmaa, olinhan siellä töissä ja jonkinlainen salassapitovelvollisuuskin taitaa olla.
VastaaPoistaKyllä on huijattu olo noiden luxus laukkujenkin suhteen. Itseltä ei kyllä yhtään löydy. Joskus matkoilta mummi on tuonut tuliaisiksi paikallisia, pienen myymälän nahkalaukkuja, jotka ihan oikeasti kestää kovaakin käyttöä! Ja hinta murto-osa noista Kiinan hirmuista.
Voi kun voisit paljastaa mistä firmasta on kyse, mutta ymmärrän kyllä, että ei viitsi polttaa siltoja takanaan :/. Todella moni suomalainen tuote ei tosiaankaan ole Suomesta (onkohan mikään?). Joutsenmerkki tosin kertoo mikä tuote on oikeasti suomalainen (aika hauskaa muuten, että esimerkiksi Luhta, Finlayson, Lumi ja Marimekko eivät ole sitä ansainneet...).
PoistaYksi näistä mainitsemistasi tuotenimistä oli kyseessä..
PoistaJaahas, taidan veikata Pentikiä :D.
PoistaNiinhän se taitaa olla, että samoilla tehtailla tehdään niin highstreet kuin lowstreet juttuja. Monesti myöskään aitoa ei meinaa erottaa väärennöksestä millään, mikä johtuu täysin juuri tästä, että linjastot ovat samat, mutta osa menee väärille markkinoille. Kaivelin tuossa kirppistä varten kaappejani ja löysin myös luonnonnahkaisen "boho" -laukun, jonka olin vuosia sitten ostanut henkkamaukasta. Olen pitänyt sitä niin rannalla, mökillä, matkoilla jne. sellaisissa tilanteissa joissa ei haittaa jos rispaantuu/rikkoutuu/tahriintuu. Ja arvaa mitä, saumat pitävät ja tikit ovat ojossa. Taisi olla "maanantaikappale" ,)
VastaaPoistaItsellänikin löytyy useampi henkkamaukkavaate, joka on kestänyt vuodesta toiseen, vaikka käyttöäkin on ollut melko paljon. Pitäisikin ihan tehdä postaus näistä vaatekaapin helmistä, joissa laatu on kestänyt, oli hinta sitten mikä tahansa.
PoistaKannatan, voin tehdä sitten oman vertailupostaukseni :) ps. kiitos suuresti tämän aiheen esille ottamisesta. Oli pakko tunkea kauha tähänkin soppaan omassa blogissani ,)
Poista