maanantai 23. heinäkuuta 2012

Alicante – häämatka part. 2


Häämatkamme toinen osuus suuntautui Alicanteen!Olen ollut vuoteessa koko viikonlopun. Järjettömän kesäflunssan tunnistaa siitä, että edes hampurilaiset, pizza tai muut ahneusherkut eivät houkuttele. Elin viikonlopun lähinnä banaanin ja veden voimalla.

Tänään on vielä pysyteltävä sängyssä, vaikka olo onkin jo parempi. Siksipä viihdytän teitä tekemättä jääneellä postauksella.

Ensimmäinen osuus häämatkastamme sujui Lontoossa, jossa tarkoituksena oli viettää aktiivisempaa lomaa: Nauttia kulttuurista, shoppailusta ja nähtävyyksistä.

Toinen puoli sen sijaan oli varattu löhöilylle, levolle ja hyvälle ruoalle.Varustauduimme Alicanteen lähtiessä sillä ajatuksella, että se on todennäköisesti hillitön turistirysä. Koska tarkoituksena oli vain löhötä auringossa, levätä ja syödä, emme antaneet sen häiritä. Saimme kuitenkin iloisesti yllättyä, sillä turisteja oli lisäksemme toukokuussa vain muutama, ihmiset olivat ihania ja tunnelma erittäin espanjalainen. Kuin Barcelona pienoiskoossa ilman sitä hillitöntä väkijoukkoa ja kiirettä.

Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Harmi, että kamera oli luvattoman vähän mukana...

Alicantessa on varsin vähän nähtävyyksiä, mutta mielestäni suloinen kaupunki on itsessään sellainen – kaunista, vanhaa arkkitehtuuria ja rennon espanjalaista tunnelmaa. Samalla kertaa voi yhdistää rannalla loikoilun, shoppailun ja kaupunkiloman. Tosin suurempia aktiviteetteja etsivä voi joutua pettymään.Suosikkiaukiomme Plaza de la Santizima Faz (yllä) onnistui tarjoilemaan vanhan kaupungin parhaat herkut.

Hotelli oli Hospes Amerigos, joka esitteessä mainitun viiden tähden sijaan olisi oikeasti kaiketi neljä.

Muuten erittäin onnistunut valinta niin sijainniltaan kuin tunnelmaltaankin, mutta kattoterassi oli pienoinen pettymys: tarjoilu ei pelannut lainkaan ja uima-allas ei ollut läheskään niin viihtyisä kuin kuvissa.

<3 Choco


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!