maanantai 11. kesäkuuta 2012

Ongelmana nopeasti rasvoittuvat hiukset?

Samma här.

Pesin hiukseni eilen illalla ja jo nyt tekisi mieleni mennä pesemään ne uudestaan. Hiustenpesua (ainakin pienempänä) vihannut 12-vuotias miehentyttöni sanoi, että hän pesee hiuksensa noin neljän päivän välein – eivätkä ne ole edes rasvaiset, kun hän ne pesee. Ja neidin hiukset ovat kyllä sellaiset pocahontasit, että kateuteen kuolisitte, jos näkisitte – paksut, kiiltävät ja terveet.

On aika selvää mikä ongelmanani on – liian lyhyt pesuväli, jonka vuoksi hiukset myös rasvoittuvat varsin nopeasti.

Projekti "Nuttura" siis alkakoon. Homman nimi on siis seuraava: sinnittelen samalla kampauksella niin monta päivää kuin kykenen ja pyrin pitkittämään pesuväliä sen avulla. Wish me luck.

Muutama celebrity näyttäköön mallia siitä, millaista lettinutturaa tässä nyt haetaan:

Nämä ovat siitä täydellisiä malleja, että ne säilyvät yön yli kauniina – aamulla pelkkä lyhyt siistiminen riittää. Ja itse asiassa pieni unipörrö tekee niistä vieläkin hienompia (toivoo hän).

Joten toivottakaahan onnea, siskot – I hate my rasvalättikakkatukkahyi.

<3 Choco

Ps. Iltasuunnitelmana leffa ja lättyjä – voisko elämä olla enää parempaa?

11 kommenttia:

 1. Se Yx Toimittaja Vaa6/11/2012

  Hei Rouva! Minä tein tässä taannoin jutun rasvoittuvista hiuksista ja mursin muun muassa sen myytin, että pitkitetty pesuväli auttaisi siinä, että hiukset rasvoittuvat. Se on kuulemma ihan puppua! Sen sijaan se, että pitää liian pitkää pesuväliä, jos on tottunut lyhyempään, saattaa kuulemma tehdä hallaa päänahalle ja ärsyttää sitä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh no, mikä siihen sitten auttaa? Ääks! No kaiken uhallakin toteutan uhkaukseni. Tosin pesin VIELÄ tänään hiukset, koska kävin juoksemassa ja hyi yöks mikä pää. Mutta seuraavan kerran vasta torstaina...

   Poista
 2. Laita sitten tuloksia tänne tiedoksi! Täällä kans yksi rasvoittuvan hiuspohjan kanssa tuskaileva... Ei vaan millään jaksaisi pestä joka päivä sitä tukkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti väliaikatietoja ja lopputuloksia saatavilla. Toivotaan parasta...

   Poista
 3. Siis oikeasti tiheä pesuväli rasvoittaa hiuksia melko nopeasti. Tiedän sen omasta kokemuksestani. Olen aina ollut pitkäpaksutukkainen ja siksi pesen hiuksiani n. 1½ kertaa viikossa, eli n. 5 päivän välein on hyvä pesuväli. En käytä muotoilutuotteita, en liiemmin koskettele hiuksiani, tee mitään ihmeellisiä kampauksia tms. Hiukseni ovat yleensä letillä. Kun leikkasin otsatukan pari vuotta sitten hiukseni rasvoittuivat alta aikayksikön, koska halusin tietysti otsiksen näyttävän joka päivä hyvältä. En siihenkään käyttänyt mitään muotoilutuotteita, vain paplaria kuivausvaiheessa, jotta siitä tulisi "muotoon" kääntynyt. Ainakin omassa päässäni tämä tiheä pesuväli kostautuu nopeammalla rasvoittumisella, siihen eivät mitkään tutkimukset tms. diagnoosit yhtään auta. Tätä on kokeiltu jo aikoinaan kampaajakoulussa, sama juttu oli silloin. Sama juttu on edelleen. Jos mitään muotoilutuotetta laitan päähäni, pesuvälin on pakko olla tiheämpi, ne vasta ärsyttävät herkkää päänahkaani. Ja muutenkin, tiedoksi vain kaikille, että päänahka reagoi oikeastaan ensimmäisenä stressiin. Ja kun stressi "katoaa", yllättäen ei huomaakaan kuinka hyvin päänahka voi. Ainakaan omaani ei jokapäiväiset pesut auta, pahentavat vaan.. Jokaisen iho reagoi eri tavalla eri juttuihin, kokeilemalla saa oman ideaalin. Kuulemat ja kokeilut jne. myytit toimivat joillain. Siskoni sai parhaimman pesutuloksen aikoinaan fairylla, mihin kampaajaopiskelijat ja -opettajat reagoivat hysteerisesti. Hänen hiuksensa olivat niin lujaa ja ehtaa tavaraa, että myi niitä jopa peruukkeja varten ja jatkoi pesua fairylla. Joten rouva L vaan jatkaa kokeilua, josko se sitten toimisi.. nih, olipas postaus. ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 5 päivän välein! VAU. Aika hienosti olet pystynyt pitämään! Tänne on muuten ilmestynyt huomaamattani kommentteja, joten pahoittelen myöhäistä vastausta :D.

   Poista
 4. Minulla myös toimi joskus nuorempana tuo, että kun väkisin pidensi pesuväliä, rasvoittuminenkin loppui. Joka päivä pestessä myös hiukset rasvoittuivat nopeasti. Siitä asti olen pessyt hiukset pari kertaa viikossa ja hyvin toimii. :) Eli kokeiluun vaan vaikka tutkimukset sanoisivat mitä.

  VastaaPoista
 5. samaa mieltä edellisten kanssa!
  itse pesen tukkani aikaisintaan joka toinen päivä, yleensä menee kolmanteenkin että pesen sen. Oma tukkani on paksu ja pitkä, eikä kyllä nykyään rasvoitu enää niin kovin.

  jos kova hätä iskee, niin kuivashampookin toimii hätäapuna :)

  VastaaPoista
 6. Ilmoittaudun kerhoon! Itselläni on nuoresta saakka ollut todella rasvoittuvat hiukset ja olen välillä yrittänyt olla pesemättä niitä niin usein, mutta en ole huomannut sillä olevan mitään vaikutusta :/ Kuivashampoo ( niissäkin on huimia eroja mielestäni) on tähän saakka ollut paras ase!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi4/22/2013

  Suomessa on ihan sana "julkkis", niin ei tarvi kahta kieltä alkaa sekoittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aahahhahaaa <3. Ehkäpä Anonyymin Ahdistelijan pitää perustaa oma blogi, jotta voipi kirjoitella täydellistä suomea ;D.

   Poista

Kiitos kommentistasi!