maanantai 10. joulukuuta 2012

H&M ryhtyy keräämään käytettyjä vaatteita

Ilouutisia kaikille rasittaville napisijoille, kuten meikäläiselle. Kauppojen vastuullisuus on siirtynyt jälleen pikkiriikkisen eteenpäin, kun Hennes & Mauritz on kertonut ryhtyvänsä keräämään käytettyjä vaatteita myymälöissään.
Kuvituksena H&M kevään 2013 mallistosta maistiaisia.

Näin kerrotaan Kaupan liiton uutisissa:

"H&M:n vaatekeräys alkaa maailmanlaajuisesti ensi helmikuussa. Keräykseen kelpaavat kaikki vaatteet riippumatta niiden kunnosta tai merkistä. Asiakkaita vastuullisuuteen kannustetaan tarjoamalla porkkanana alennuskuponki ketjun myymälään jokaisesta tuodusta vaatekassista.

Vaatteiden käsittelystä vastaa I:Collect. Kerätyt vaateet kierrätetään tai käytetään uudelleen. H&M:n mukaan jopa 95 prosenttia keräykseen tuoduista vaatteista voidaan käyttää uudelleen joko materiaalina tai alkuperäisessä tarkoituksessaan.Vaatejätin pitkän ajan tavoitteena on vähentää vaatteiden ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajan. Ketjussa tehdään työtä sen eteen, että löydettäisiin ratkaisu, jolla tekstiilikuidut voitaisiin käyttää aina uudelleen."
Millaisia ajatuksia Henkka Maukan repäisy herättää?

Omasta mielestäni tämä oon aika siistiä. Vanhat rääppeet käytetään uusien tuotteiden valmistukseen ja vaikka yrityksen lähtökohta tuskin on todellisuudessa maailman parantaminen vaan kiinnostusta löytyy enemmänkin oman kilven kiillottamiseen, ei motiivilla niin väliä kunhan jotain tapahtuu.

Tästä voi olla kiittäminen meitä rasittavia kuluttajia, jotka olemme nostaneet ympäristöystävällisyyden tärkeäksi ostokriteeriksi. Hyvä me ja meidän joukkue!

<3 Hannele

Ps. Kuvat: H&M

6 kommenttia:

 1. Ilahduin kovasti kun huomasin kyseisen uutisen... vaikka toisaalta onkin hiukan huvittavaa, että samalla sitten kannustetaan shoppailuun alennuskupongeilla. No, eihän H&M sentään hyväntekeväisyyttä harjoita, ja parempi on että himoshoppailijoiden vanhaat vermeet menevät (toivon mukaan) hyötykäyttöön. Sitähän ei ole missään sanottu, että mitä sille käyttökelvottomalle 5 prosentille tehdään...

  Mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä :). Tosin pelkään, että tuo saattaa innostaa entistä suurempaan tuhlailuun, "näähän voi sitten tuoda tuonne rääsykoriin, eli ei mitään väliä vaikka tää ei oiskaan kotona enää hyvä". Toisaalta olemme kyllä niin komeasti kertakäyttökulttuurin pyörteissä, että ei tästä suunta voi olla kuin ylöspäin :D.

   Poista
 2. Mahtavaa! Tykkään ehdottomasti. :)

  VastaaPoista
 3. Apua! Mä en kestä! Nuka Nakki Makkara! I-H-A-N-A!!
  Hyvä kun poustasit uudestaan, sillä tuo söpöys on valloittava!
  Olen niin koira-hullu...Meilläkin blogissa seikkailee(sillointällöin) karvakamu Tipsu <33

  VastaaPoista
 4. Minusta hienoa, että tekevät näin. Ei se hyväntekeväisyyttä ole, ostakaa alekupongilla, mutta onpahan minullakin noita vaatteita sen verran, että varmasti vien sinne jotain, joita en kirpparilla kehtaa myydä tai jotka eivät siellä mene kaupaksi. Parempi se on kuin roskiin heittäminen.

  VastaaPoista
 5. Enpäs ole tällaisesta jutusta kuullutkaan! Ihan hyvä idea, mutta lisämyyntiähän tällä luultavasti vain buustataan.. Toivottavasti loppujen lopuksi tehtäisiin enemmän sitä puhdasta hyvääkin, vaikka kyllähän sitä sanotaan, että se on kuluttaminen mitä tätä kansantaloutta pitää pystyssä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!