keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Elämä on kivaa

Oikeasti. Nyt loppuu se valitus. Olen koko eilisen päivän kuunnellut nurisevia ihmisiä ja katsellut alaspäin sojottavia suupieliä bussissa, töissä, kaupungilla, hississä, sateessa, auringossa ja karkkijonossa.

Tiedän, tiedän  - en kestä itsekään niitä "Syö lautanen tyhjäksi, koska Afrikassa etanoillakin on nälkä" -höpötyksiä, mutta eilen sain kyllä nenälleni kun menin muka pahalla tuulella vierailemaan Haartmanin sairaalan. Siellä oli teräksestä tehtyjä mummoja, jotka painoivat enää vain höyhenen verran ja vain silmistä näki, että nyt vähän sattuu. Kyllä loppui sateen sadattelu ja Mulla on joku läntti paidassa -kitinä siihen paikkaan.

Etsi kuvasta elämästään nauttiva pesukarhu, pussirotta tai Nukanakki. Mökillä on kivaa. 
Negatiiviseen kierteeseen jää niin helposti koukkuun ja siitä on niin vaikea päästä irti. Miksi? Toisinaan voisi olla hyvä ihan pakolla ajatella, että tänään olen positiivinen enkä varmasti anna minkään kärpäsen ärsyttää kivuuttani. Yhtään. Ihan vaikka väkipakolla.

Joskus on tietysti päästettävä höyryjä ja jokaisen ongelmat ovat omassa mittakaavassaan. Ei voi turmata toisen rakkausongelmia kertomalla, että eturauhassyöpä tuo miehelle tissit ja kuoleman ja että sinullakin voisi olla oikeita ongelmia (joskus on tosin aiheellista sanoa näinkin).  Sitä vain meinaan, että ei jakseta aina jauhaa sitä negatiivisuutta ja korosteta ensimmäiseksi niitä huonoja puolia, vaan ihan oikeasti y r i t e t ä ä n  o p e t e l l a näkemään myös asioiden hyviä puolia.

Ja jos niitä ei ole, niin on kai muutoksen aika. Ei kitinän. Stop whining, start winning ja niin edelleen.

Semmosta tänään. Mitäs teillä oli mielessä? :D

<3 Hannele

8 kommenttia:

 1. Myönnän! Olen yksi niistä, joka helposti valittaa, mutta useimmiten teen senkin nauraen.. Eilen oli paljon ikäviä juttuja, jotka rysähtivät kerralla niskaan, niinpä ajattelin taistella vastaan herkuin, eli vein töihin lohtukakkua. Johan parani mieli! :D
  Lupasin viime vuonna, että yritän ajatella enemmän niitä kivoja juttuja ja siihen tähdätään, päivä kerrallaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tuo on oikea asenne! Tosin nauraenkin valittamiseen jää helposti koukkuun, mutta toisinaan on_vaan_niitä_päivä.

   Poista
 2. Suosittelen lämmöllä: http://kaikkionhyvin.blogspot.fi/2012/02/haaste-21-paivaa-valittamatta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin jakaa tuon haasteen kaikille lukijoille, on se sen verran mahtishaaste.

   Poista
 3. Anonyymi9/26/2012

  Mun tarvii kyllä sanoa (näin peruspositiivisena ihmisenä on helppo puhua :D), että mä en ylipäätään jaksa käsittää, mitä ne ihmiset valittaa joka jutusta. Että miten edes viitsitään. Pienten lasten äidit on parasta seuraa näinä päivinä, niillä kun ei ole aikaa jäädä murehtimaan omaa väsymystä kun lapsi innostuen oppii tekee kuperkeikan tai sanoo uuden sanan. :D
  Nojoo, löydettäis vaan joka jutusta jotain positiivista. Sadekin on ihana. Nii romanttista. Kuppi teetä ja villasukat jalkaan, on tosi vaikee olla negis kun kuuntelee sateen ropinaa (tai vielä parempaa: pääsee pussailee sateessa!) :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen todella peruspositiivinen ihminen hyvinkin pitkälle, mutta sorrun usein esimerkiksi aamukiukutteluun, jolloin olen kyllä rasittava emäntä :D. Mutta itse kyllä ihan oikeasti tykkään esimerkiksi sateesta... Taidan olla vähän outo... :D

   Poista
 4. Oho, sulla kiva blogi on! Jään lukemaan. I thank thee. Niin ja siis samaa mieltä olen tuosta ruikutuksesta, keep it cute or put it on mute, edes joskus ihmiset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja tervetuloa! Kivaa kun löysit perille :).

   Poista

Kiitos kommentistasi!