sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Laadukas neule?

Ilmat viilenevät ja vaikka aurinko vielä paistaakin, on siinä jo se syksyn sävy.

Siispä olisi aika päivittää vaatekaappia ja etenkin neuleosastolla tarvitsen apua. Olemme tänään suuntaamassa katsastamaan Helene Schjefbeckin näyttelyn ja ostoksille, joten ajattelin bongailla laatuneuleita kasaan talvea varten. Etenkin perusväri harmaa olisi hakusessa.

Zara
Akryylia: 78 %
Villaa: 22 %
Hinta: 69,90

Aivan liian usein olen tässä vaiheessa syksyä tarttunut Vilan tai Zaran tarjouspaitoihin, jotka ovat nyppääntyneet heti ensimmäisessä pesussa, joten tänä vuonna olen oppinut töppäilystäni: haussa pitkäaikainen kamu.

Sama jouluksi!Omasta mielestäni akryylia kannattaa tietysti välttää viimeiseen asti ja suosia luonnonmateriaaleja, kuten villaa, puuvillaa ja ihanan pehmoista kashmiria, josta saa kyllä myös pulittaa melkoisen pennin. Myös napit ovat aina toimivampi vaihteohto kuin vetoketju – tosin vetoketju neuleen seassa tuntuu jotenkin loukkaukselta ihoa vasten :D.

Kylmä ja kova säleikkö keskellä pehmoista pumpulia, pah.


Zara
Angora: 10 %
Villa: 20 %
Nylon: 35 %
Akryyli: 35 %
59,95

Itselläni neuleet ovat vasta ostoslistan alku: Tarvitsen myös uudet saappaat, laukun ja takin. Ainakin. Lisänä löytyy tietysti asioita joita en nyt niin ehkä ihan mielettömästi tarvitse, mutta joista unelmoin ja hyvään käyttöönhän ne pääsisivätkin.

Mitäs teillä on hakusessa tälle syksylle ja talvelle? Tai mitä pidätte mielessä neuleostoksilla?


6 kommenttia:

 1. Cashmiria sen olla pitää jos pitäaikaista tahtoo. Äitini erehtyi kerran pesemään yhden sellaisen PESUKONEESSA, mutta kappas, ei mennyt miksikään, kun oli villaohjelma ,) Villa tuppaa olemaan aika kutittavaa sorttia ainakin minulla, ja muutenkin arvokkaat neuleet menee heti kättelyssä tuon pikkupirpanaotuksen kanssa langanvetoihin, kun aina unohdan etten ota syliin jos on herkkä neule. Mutta siis kiva neule olis kiva ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, taidan myös kääntyä kashmirin puoleen. Tosin niissä mallit ovat vaikuttaneet vähintäänkin mummomaisilta :D. Pitänee siis aloittaa metsästys, voihan pahus ;)

   Poista
 2. Laadukas neule olisi niin kiva, kriteerinä just se, että se ei nyppyyntyisi heti ekassa pesussa.

  Tarttisin talveksi myös ainakin yhdet uudet saappaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saappaista onkin tulossa postausta myöhemmin, vinkkaa ihmeessä täälläkin jos löydät hyvät popot! :)

   Poista
 3. Its about time to shop for sweaters. I like those two mocknecks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, I love those too – sadly the quality was bad :/. Hope I'll find some better ones later...

   Poista

Kiitos kommentistasi!