maanantai 3. syyskuuta 2012

Hyviä kirjoja pakko lukea!

Rakastan kirjoja ja kirjan kanssa lojumista yli kaiken. Se on harrastus, joka on säilynyt ihan minimeikän ajoista lähtien (kiitos isosiskolle kirjojen maailman avaamisesta).

Ilmeisesti en ole yksin, sen verran moni teistä on toivonut vinkkejä hyvistä tarinoista ja postausta suosikkikirjoistani.


Olen siitä hassu, että vaikka tarinoita rakastankin, minulle ei ole niin tärkeää omistaa kirjojani – vain ja ainoastaan lapsuuden suosikit ja hyvät tee itse -kirjat ovat sellaisia, jotka ehdottomasti haluan hyllyyni. Muuten hyödynnän kirjaston superpalveluita, joista olen enemmän kuin iloinen – toimiva ja monipuolinen kirjasto on kyllä niin superhieno juttu. <3


Nämä eivät ole mitenkään erityisesti järjestyksessä ja sattuneesta syystä jätän kaikki lapsuuden suursuosikit kuten muumit, Onnelin ja Annelin ja Astrid Lindgrenin tuotannon pois listalta – ette te kuiteskaan niitä lue ;).

Tämä lista tulee sitä paitsi kuulkaas päivittymään myöhemmin lisää, koska eihän näitä suosikkeja vaan voi muistaa kaikkia juuri ja nyt? Ja huomioikaa, että mukaan pääsevät VAIN ne kirjat, jotka ovat todella, todella vieneet mennessään.

Parhaat kirjat tällä hetkellä:

Kiltin yön lahjat – Mari Mörö
Mielensäpahoittaja – Tuomas Kyrö
Puhdistus – Sofi Oksanen
Aikamatkustajan vaimo – Audrey Niffenegger
Hänen varjonsa tarina – Audrey Niffenegger
Jonathan Carrol – Valkoiset omenat
Harry Potterit – kyllä vaan ja ehdottomasti parempia kuin elokuvat <3

Nämä kirjat kannattaa nauttia pehmeässä valossa, lämpimän viltin alla ja täydellisessä hiljaisuudessa – enjoy!

Löytyisikö teiltä hyviä suosituksia lukutoukalle?

<3 Hannele

17 kommenttia:

 1. Luin juuri kirjan nimeltä Naimapuuhia. Eiköhän sitä voisi suositella. Vaatii aikaa lukea...on erikoinen...mutta kyllä mä pidin siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mahtista, pitääpäs lukaista :)

   Poista
 2. Anonyymi9/04/2012

  No hei Twilightit. Leffat on toki aivan karmasevia, mutta kirjat tosi hyviä. :)

  Sinuhe Egyptiläinen on yllättävänkin hieno kirja. Toscanan auringon alla. Koko Torey Haydenin tuotanto. Dave Pelzerin Pimeän poika. Viimeisille itketään ja ne vie mennessään ja taas muistetaan hetkeksi yrittää tehdä itsestään edes hieman parempi persoona.
  Jääkansan tarinat. Nää on aivan mahtavia kirjoja, eikä lukeminenkaan lopu heti kun kirjasarjaan kuuluu 47 kirjaa (no paitsi et ne on niin lyhyitä, että ne lukee parissa päivässä, mutta silti.). Ei löydy kirjakaupoista ym. mutta joistain kirjastoista :)
  Humiseva Harju jätti muhun ihan lähtemättömän vaikutuksen. Kuin myös Bronten toisen sisaren Kotiopettajatar. Jane Austenin kirjat, mutta ehdottomasti Ylpeys ja Ennakkoluule.
  Anna Rulen kirjat. Niitä on tosin ollut vähän kiven alla saada mistään.
  The Lovely Bones oli hieno kirja ja kiva elokuva. Suosittelen kumpaakin.
  Herra Jackin ihmeellinen huone oli myös kiva lukukokemus. Hieman erikoinen, mutta oikein hieno. Kirja tosin on niin vanha, etten tiedä löytyykö edes kirjastosta.

  /Elle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset vinkeistä, näistä ne lukemattomat joutuvat ehdottomasti työn alle :).

   Twilight-kirjasarja ei päässyt listalleni, koska hmmm.... Eivät ne nyt niin hyviä olleet :D. Plus siinä lähinnä himoitaan vampyyreja puolet kirjasta. Ihan ok luettavaa, mutta ei ainesta ehdottomille parhauslistoille. Samoin olen lukenut Jane Austenin tuotannon, mutta nekään eivät yllä tuonne omien suosikkieni parhauksiin.

   Torey Hayden unohtui itseltäni, pahus. Hänen kirjansa ovat kyllä myös ihan mielettömän hyviä.

   Tuo Lovely Bones pitää ihan ehdottomasti katsastaa. Näin elokuvan ja se meni mielestäni vähän yli, mutta kirjana toimii varmasti.

   Jääkansan tarinoista on muuten moni vinkannut, mutta jotenkin ne jäävät aina - kiitos muistutuksesta mate! :)

   Poista
 3. Onneli & Anneli <3 Suuri lapsuuden suosikki!!!

  VastaaPoista
 4. Suzanne Collinsin Nälkäpeli-trilogia on tällä hetkellä omien lemppareiden 1 paikalla.
  Kathryn Stockett -Piiat, erinomainen kirja ja dvd:kin katsottava.
  Linda Olsson - Laulaisin sinulle lempeitä lauluja, melko herkkis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkäpeli on minullakin listalla! Piiat katsoin leffana ja se oli kyllä ihan mahtava, toimii varmasti paremmin kirjana :)

   Poista
 5. No voisipa olla aikaa lukea taas kirjoja.. Oikeastaan sitä aikaa "voisi kehitellä" melko kevyesti, mutta tällä hetkellä päivätyön lisäksi koruyritys työllistää joulusesongin tullessa melko suuresti.. Kaikki vapaa-aika siis menee koruja nyhvätessä, jos näin voi asian ilmaista. Ja toisaalta suurin aika aina menee kuitenkin hyvien tuotteiden löytämisessä, joten hups. saattaa vierähtää puolikin viikonloppua nettiä selaillen.. Onneksi jouluna pitäisi voida syödä viimeistään kunnolla ja käpertyä peiton alle lukemaan kirjoja, joita sitten ahmiikin muutaman kappaleen joululomilla ,)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pitäis kyllä suunnata sun kauppaan ostoksille! Mun korukaappini kaipaa täydennystä ja teet niin kauniita yksilöitä :)

   Poista
 6. Anonyymi9/05/2012

  Riikka Pulkkisen Totta on ollut yksi parhaita kotimaisia, mitä olen lukenut. Sitä voin todellakin suositella :)

  Ehkä vaikuttavin, minkä olen koskaan lukenut, on Kim Hyun Hee:n Sieluni kyyneleet. Se on pohjois-korealaisen naisen elämänkerta, ja sitä lukiessa tuntuu kuin lukisi jostain avaruusolentojen maasta, sillä vaikka sen tapahtumat sijoittuvat ihan lähivuosikymmenille, on se maa niin kummallinen että se tuntuu ihan utopistiselta. Jos tuo kirja olisi fiktiota, niin sitä pidettäisiin varmasti ihan surkeana, koska ne jutut on niin älyttömiä (esim autoa saavat ajaa vain korkeimmat valtion virkamiehet). Todella koskettava ja mukaansatempaava kirja.

  -Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jotenkin onnistunut välttelemään Riikka Pulkkista – jotenkin hänen kirjansa eivät vain ole tulleet vastaan, vaikka nimi tietysti tuttu onkin ja varmasti pitäisin hänen kirjoistaan. Ja tuo "Sieluni kyyneleet" pääsee myös ehdottomasti lukulistalle!

   Poista
 7. Onneli ja Anneli ♥

  Pikkuhiljaa on ruvennut lukuinto täälläkin palailemaan, viimeiset pari vuotta se on ollut hukassa... ja tietenkin lukuinto palaa juuri silloin kun kirjastoa ei ole saatavilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan ääks! Oletko kokeillut sitä kirjan kierrättämis -ideaa, joka toimii ympäri maailmaa? Missäs päin se emäntä oikein luuraa, kun ei ole kirjastoa lähimailla?

   Poista
 8. Kate Morton: Paluu Rivertoniin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua :).

   Poista
 9. Katja Ketun Kätilö ja Laura Honkasalon Eropaperit. Molemmat kirjoja, jotka oli pakko ahmia yhdeltä istumalta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!