maanantai 28. huhtikuuta 2014

Voita kauniit imetysliivit Mama Isabellen valikoimista!

Imetysliivit – erityisesti kauniit sellaiset – ovat puhuttaneet täällä blogin puolella: olen ihmetellyt mummomaisia ja tylsiä alusvaatteita, joita äideille tarjoillaan. Kieltäydyn moisista – äidillä on oikeus tuntea olonsa edelleen kauniiksi, vaikka käytännöllisyys onkin kaiken a ja o imetysajan pukeutumisessa. 

Onneksi poikkeuksia valikoimaan löytyy ja yhteistyökuvioiden merkeissä saan kunnian arpoa teille kauniit imetysliivit oman valintanne mukaan suomalaisesta Mamaisabelle.com-liikkeestä. Arvonnan yhteydessä voitte myös kysyä mieltä askarruttavaa asiaa alusvaatteisiin liittyen Mama Isabellen perustajalta Piialta, joka auttaa työkseen äitejä löytämään juuri heille sopivat liivit. Osallistu arvontaan ja voita Mama Isabellen valikoimista valitsemasi imetysliivit!

Kommentoi tätä postausta 13.5. mennessä ja jätä alusvaatteisiin liittyvä kysymyksesi kommenttiboksiin!

Saat vielä toisen arvan, mikäli luet blogiani Bloglovinin, Blogilistan tai Facebookin kautta – mainitse se kommentissasi. Muistathan jättää viestiisi joko sähköpostiosoitteesi tai kurkkaa mahdollisen voittosi perään 13.5. jälkeen – ilmoitan voitosta myös täällä!

Mama Isabellen imetysliivivalikoimaan pääset tutustumaan täällä.

Onnea arvontaan!

<3 Hannele

39 kommenttia:

 1. Anonyymi4/28/2014

  Oii pakko osallistua (vaikka yleensä ensimäisellä kommentilla on huonoin mahis) :D
  Mä oon miettinyt et kun on semmosia liivejä missä saa kokonaan läpän alas ja sit on semmosia mistä jää tavallaan tohon rinnan yläpuolelle se "kaistale" niin kumpi näistä on parempi tai mitä eroa niillä on muutenkin? :)

  korinna.r@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Imetysliiveissä on erilaisia sisäänrakennettuja tukia, riippuen vähän liivin mallista. Osassa on ns. side –sling tuki, joka tulee rinnan alta sinne sivulle ylös, ja osassa on ns. A-frame, eli sellainen tuki joka menee rinnan ympärillä, ikään kuin vähän kolmion mallinen, kiinnittyy sinne olkaimeen. Se kumpi niistä on parempi niin on ihan ”makuasia”. Monesti jos kuppikoko on suurempi niin silloin moni tykkää tuosta A-frame mallista, tukee ehkä vähän paremmin.
   Piia/Mama Isabelle (Lisäkysymyksiä saa tarvittaessa laittaa meille sähköpostilla. :) )

   Poista
 2. Missä vaiheessa synnytyksen jälkeen uskaltaa hankkia ne laadukkaammat (=hinnakkaammat) liivit? Mulla on kahdet jotka on etukäteen ostettu ja menivät jo raskausaikana. Nyt, viikko synnytyksen jälkeen (jee, vihdoin ulkopuolella!) ne vähän kinnaa mutta voi vielä käyttää. Maitobaari on avoinna mutta en ole varma onko maito vielä 100% noussut eli kasvaako nämä vielä, mistä sen tietää, ettei turhan nopeasti hanki niitä pysyvään käyttöön tarkoitettuja imetysliivejä? Mytty83@gmail.com / lukija blogilistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Rintojen kasvu ja niiden kokojen vaihtelu on todella yksilöllistä.
   Alku imetykseen / raskauden loppuvaiheeseen suosittelisin melkein hieman joustavampia liivejä. Esim. ihan Noppieksen Seamless tai Amoralialla on kiva Second Skin malli, jossa on ns. tuplakoko mitoitus. Toisilla rinnat kasvaa useamman kuppikoon synnytyksen jälkeenkin vielä, mutta ei tietenkään aina. Ja tätä rintojen koon vaihtelua voi kestää helposti pari viikkoa-kuukauden, jopa kaksikin kk synnytyksen jälkeen, Useimmiten itse kyllä huomaa kun se maidontuotanto alkaa tasaantumaan kysynnän mukaan, ja silloin kokojen vaihtelukin tasaantuu.
   Piia /Mama Isabelle

   Poista
 3. Vautsi,kerrankin kauniita imetysliivejä,ihan pakko osallistua! Mulla on hieman erilainen kysymys! Miksi ihmeessä ylipäänsä, imetysliiveistä on tehty mummomaisia,rumia ja roikkuvia? Kuka niitä muka oikeasti haluaa käyttää? Kysyn vaan..:D Itse käytän imetysliiveinä puuvillaisia urheiluliivejä,sillä mä niin inhoan imetysliivejä. Siis juuri niiden ulkonäön takia. Vielä täytyy kysyä että onko sulla mitään vinkkiä, mistä löytäisi kauniita imetysliivejä järkevin hinnoin?:-)

  jepaaaa@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Tänä päivänä sanoisin, että imetysliivejä on todella paljon laidasta laitaan. On niitä joustavia perusliivejä, mutta paljon merkkejä jotka tekevät kauniita imetysliivejäkin! Hotmilk, Alles, Amoralia, Cake Lingerie..
   Niillä perusliiveilläkin on kokemuksen mukaan yllättävän paljon kuitenkin kysyntää..;) Varmaan paljolti sen mukavuuden takia. Yleensä kun päästy niistä synnytyksen jälkeisistä alkuvaihteluista niin sitten aletaan katsoa jo ”kauniimpiakin” vaihtoehtoja. Meillä myynnissä oleva Alles on ollut ehdoton ykkönen kauneuden, mukavuuden, ja hinnan puolesta. :)
   Piia/ Mama Isabelle ( Lisä-opastusta saa mielellään sähköpostilla tarvittaessa infoATmamaisabelle.com)

   Poista
 4. Eksyin blogiisi sattumalta ensimmäistä kertaa, ja heti vastassa näin kiva arvonta! :)
  Osallistun arvontaan kahdella arvalla, ja näin ihan ilman kysymystä.

  annika0heikkinen@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Imetysliivejä on pohdittu täälläkin. Rinnat on jo nyt odotusaikana ihan vieraissa kokoluokissa, joten ei aavistustakaan minkä kokoisia lähden sitten synnytyksen jälkeen etsimään. Ja missä vaiheessa se koko sitten on "oikein". Tai onnistuuko imetys edes. Mutta kauneus olisi tietysti kiva plussa liiveissä.
  Seuraan bloglovinin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Tuossa aiemmin kommentoinkin, että rintojen kasvu siinä loppuvaiheessa – synnytyksen jälkeen on todella yksilöllistä. On äitejä joilla kuppikoko kasvaa monella kirjaimella, ja on niitä joilla tuskin muutosta on edes tullut. Yleisempää varmasti on se, että rinnat kasvavat kuitenkin. Eli suosittelisin valitsemaan alkuun ainakin yhdet vähän joustavammat liivit, kunnes maidontuotanto tasaantuu. Näitä joustaviakin malleja on erilaisia. Autamme meillä ainakin mielellämme sähköpostilla jos on lisäneuvojen tarvetta. :)

   Piia/Mama Isabelle

   Poista
 6. Anonyymi4/29/2014

  Hei,

  Kiva arvonta! Minua on mietityttänyt, että miksi suurimmassa osassa imetysliivejä ei ole kaaritukia, mistä se johtuu?

  T.Henna K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Tänä päivänä on kaarituellisiakin liivejä jonkin verran saatavilla.
   Yleisesti ottaen kaarituellisia liivejä on pidetty haitallisena imetykselle. Koska kaarituet voi tukkia maitotiehyitä.
   Nykyisissä kaarituellisissa imetysliiveissä on kuitenkin otettu tämä huomioon ja ne tuet ovat ns. joustavia flexi-fire tukia. Eli hyvin taipuisia, ja näin ollen ne eivät jää painamaan ja tukkimaan maitotiehyitä. Meillä Flexi-fire tuellisia liivejä on eniten Allesilla tarjolla.

   T. Piia/Mama Isabelle

   Poista
 7. Anonyymi4/29/2014

  Ihana arvonta, mukana yhdellä arvalla :). Itse olen käyttänyt vain H&M:n imetysliivejä, mutta olisi mukava kokeilla hieman laadukkaampiakin. Olen kylläkin miettinyt, pärjäisiköhän sitä myös tavallisilla liiveillä, joita sitten vain "hilaisi" ylöspäin...?

  -KirsiH-, kirsihy@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Tämänkin on toki yksillöllistä. :) Ihan varmasti joku pärjää ilman imetysliivejä. Mutta sanoisin, että kyllä ne ovat aika tarpeelliset ja näppärät varsinkin liikkuessa vauvan kanssa. Imetys on vaivattomampaa ja onnistuu huomaamattomammin kun on imetysvaatteet päällä. Pienempi rintaisella "hilaaminen" voi onnistua helpommin, mutta jos on vähänkin suuremmat rinnat, niin kovin huomaamattomasti se ei tapahdu. :)

   Piia/ mamaisabelle.com

   Poista
 8. Kaksi arpaa kiitos! :)
  Kannattaako valita mielummin vähän pienet kuin vähän isot imetysliivit? Joo, niiden tulee siis olla mieluiten oikean kokoiset, mutta kun tuntuu, että kuppikoko vaihtelee päivittäinkin vähän sen mukaan, kuinka paljon lapsi on "tilannut" maitoa..

  milkamaria@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Molemmissa on huonot puolet. Liian pienet puristavat, ja tekevät olon helposti tukalaksi/ärtyneeksi ja eikä ne näytäkään kivalta kun vaatteiden alta paistaa epämääräisiä "möykkyjä". Myöskin liian suuret eivät ole hyvät, koska ne eivät sitten taas anna tukea riittävästi, ja nekin voivan jäädä ”ruttuun” ikävästi vaatteiden alle.
   Eli sopivat on paras ratkaisu. Jos koko vaihtelee usein niin kuin alkuvaiheessa on tapana niin tällöinkin suosittelen niitä joustavia imetysliivejä, ennen kun se maidontuotanto on tasoittunut..
   Piia/ mamaisabelle.com

   Poista
 9. Kahdella arvalla mukana :)
  Onko mitään mahdollisuutta edes arvailla, kuinka isoja liivejä sitä nimettäessä tarvisi, kun ennestään hankalan isot tissit kasvoivat jo ensimmäisellä kolmanneksella 2 kuppikokoa? Tai siis kannattaako varautua vielä yhden vai kahden koon kasvuun maidon noustua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Valitettavasti aika vaikea on arvata :( Todennäköisesti kasvaa kyllä, jos siihen on muutenkin ”taipumusta” mutta, koska kaikki olemme yksilöitä niin on todella vaikea ennustaa kasvua. Useinmiten äidit ovat kertoneet n. 2 kuppikoon kasvusta. Mutta omakohtaisesti tiedän että voi kasvaa enemmänkin. 1-2 kokoa loppuvaiheessa/imetyksen alussa on varmasti se "yleisin" kasvu, jos sellaista termiä voi käyttää.

   Piia/ mamaisabelle.com

   Poista
 10. Iiiihana arvonta, ehdottomasti mukana kahdella arvalla:)

  Gingerandlilies@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana kahdella arvalla. Vaikka tällä erää imetys alkaa olla loppusuoralla niin toivottavasti näille tulisi vielä käyttöä ;) Itsekään en löytänyt imetysliivejä jotka olisi olleet sopivia/mukavia päällä/käteviä käytössä/kukkarolle armollisia, joten tyydyin normiarjessa urheiluliiveihin ja tarpeen tullen käytin tavallisia rintsikoita.
  maisamiisa@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Anonyymi5/02/2014

  Hei, mukana kahdella arvalla :) Minuakin askarruttaa, varsinkin näin alkuraskaudessa, että missä vaiheessa imetysliivit sitten todella kannattaa hankkia? Ja kuinka monet, eli ostaako varmuuden vuoksi paria eri kokoa? Vauvan synnyttyä ei heti ostoksille varmaan pääse/jaksa.
  sussuni@jippii.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Jos mahdollista niin imetysliivien osto kannattaa jättää sinne ihan odotuksen loppupäähän. Toki voi ostaa jo alkuvaiheessa, mutta kannattaa varautua, että koko voi tosiaan muuttua, eikä ne sitten istukkaan toivotulla tavalla, ainakaan heti synnytyksen jälkeen. Meilläkin käy myymälässä äitejä jotka ovat ostaneet liivejä odotuksen alkuvaiheilla ja synnytyksen jälkeen koko onkin ihan toinen, eli tulevat ostamaan toiset liivit. Toki voi olla, kun se maidontulo tasaantuu, niin ne aiemmin ostamat taas "käykin". Mutta yleisesti suositus on, että imetysliivit ostettaisiin odotuksen loppuvaiheessa.

   Piia/ mamaisabelle.com

   Poista
 13. Anonyymi5/02/2014

  Hei, arvonnassa mukana :) En ole vielä aiemmin törmännyt kauniisiin imetysliiveihin, piti ihan hieraista silmiä, että onko kuvassa todellakin imetysliivit!

  kimasar5@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Anonyymi5/03/2014

  Mukana arvonnassa. Kerrankin kaunita imetysliivejä. Pian se tarve taas alkaa...

  t.Mymmis

  VastaaPoista
 15. Anonyymi5/03/2014

  Heippa! Löysin blogisi pari viikkoa sitten, ja jään seuraamaan :)

  Olen myös mukana arvonnassa yhdellä arvalla. Olisinpa löytänyt noin kauniit rintsikat jo esikoisen imetysaikana..

  VastaaPoista
 16. Anonyymi5/05/2014

  Yhdellä arvalla mukana.
  Minussa ihmettelyä on aiheuttanut se, että missä vaiheessa niitä liivejä kannattaa alkaa ostamaan. Nyt on rv 30+1 ja yhdet olen "uskaltanut" ostaa. Ja miksi ne liivit eivät yleensä ole kovin kauniita..
  T. Mari // marinanni@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Hei Mari,

   Imetysliivejä suositellaan ostettavaksi tosiaan odotuksen loppuvaiheessa. Silloin rinnat ovat jo ainakin jonkin verran kasvaneet, ja voidaan paremmin "arvioida"kokoa.
   Liivejä on tänä päivänä ihan kivasti jo markkinoilla! :) Tosiaan mm. Hotmilk, Alles valmistavat todella kivan näköisiä ja mukavia liivejä. Kauniit liivit on tehty myös todella mukaviksi. Kuppiosat on vuorattu aina 100% pehmeällä puuvillalla. Säätövaraa on normaaliliivejä enemmän ja myös olkaimien leveyteen on kiinnitetty huomiota.

   Piia/mamaisabelle.com

   Poista
 17. Anonyymi5/06/2014

  Mukana ollaan! :) olen myös kuten muut osallistujat miettinyt paljon imetysliivejä, useimmat kun on aika mummomaiset mutta pakko sanoa että tuolla oli aivan ihania ja jopa seksikkäitä liivejä ;) Minua mietityttää imetysliivejäkin enemmän hieman raskauden aikana käytettävät liivit, kun tuntuu että omat vanhat eivät enää istu ja imetysiivit eivät vielä ole ajankohtaisia. Tuntuu että enimmäkseni käytän venyviä sporttirintsikoita mutta niisa taas ei ole kunnon tukea, kaipaisin enemmän niin sanottuja väliliivejä :)

  naimisiin1@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotusaikaankin on olemassa itseasiassa omia, raskausajan liivejä. Mutta ainakin Suomessa kysyntä on niin pientä, että niitä ei taida markkinoilla juurikaan olla. :( Amoralia Englannista ainakin valmistaa juuri odotusajan liivejä myös. Pääsääntöisesti äidit ostavat imetysliivit jo odotusajalle, koska eivät halua satsata erillisiin odotusajan liiveihin. Aoralian Second Skin liiviä on käytetty paljon, kun siinä on se tulpamitoitus kuppikoon suhteen, eli vaikka rinnat kasvavat niin ei tarvitse heti olla ostamassa uusia liivejä. Myös juuri kuvaamiasi joustavia ja sporttiliivejä käytetään paljon odotusajalla.

   Piia/ mamaisabelle.com

   Poista
 18. Mukana arvonnassa :)
  Oon miettinyt sitä että kuinkahan monet kmetysliivit sitä olisi hyvä olla olemassa..

  Pikkuistaodottaen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi5/15/2014

   Hei Roosa,

   Sellainen suositus/vinkki on olemassa, olisi hyvä olla kolmet. Tai sillä pärjää hyvin.
   Ja perusteluina: 1 liivit päällä, 1 liivit pesussa ja 1 liivit puhtaana.
   On aina kiva jos on yhdet vähintään puhtaana, kun maidon kanssa saattaa usein sotkeentuakin, liivinsuojista huolimatta, joten on kiva jos kaapissa on yhdet puhtaana niin voi tarvittaessa helposti vaihtaa..

   Tottakai, tämäkin on vaan "suositus". Joku pärjää yhdillä tai ilmankin ja jollain on viidet tai enemmän. Mikä tuntuu itseltä hyvältä vaihtoehdolta.

   Piia / mamaisabelle.com

   Poista
 19. Kaikki mieleentulevat oli jo kysytty :(
  Mutta mukana ehdottomasti!!

  emmihonkan@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Anonyymi5/11/2014

  Ihania liivejä, en edes tiennyt tuollaisia olevankaan! Ehdottomasti mukana, kerkesinpäs vielä juuri löytämään näin mainion mahdollisuuden. :) Mietin voiko imetysliivejä ostaa jo raskausaikana ja kuinka arvioida minkä kokoiset tarvitsee? Monien teksteissä netissä lukee, että sairaalakassiin on pakattuna imetysliivitkin jo -mutta ei minulla vaan ole hajuakaan millaiset voisi ennakkoon ostaa.

  zeinit@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Olen tainutkin jo vastailla samantyyliseen kysymykseen, mutta siis suosittelisin ostamaan ainakin yhdet liivit odotuksen loppuvaiheessa. Ja jos ostaa joustavammat liivit niin niillä pärjää sairaalassakin. Itsekkin tykkään ehdottomasti kauniista liiveistä. Mutta sairaalaan valitsin mahdollisimman joustavat liivit, koska kun maidonnousu alkaa niin rinnat menevät pinkeiksi/araksi ja ei tunnu kivalta jos liivit puristaa. Noppieksen Seamless liivit ovat olleet suosikkeja meillä ensi imetysliiveinä. http://www.mamaisabelle.com/noppies-seamless-imetysliivi-jade-p-2362.html. Löytyy eri väreissäkin, eli ei ole ihan mummopuuteria. :)

   Piia / mamaisabelle.com

   Poista
 21. Anonyymi5/12/2014

  Yhdellä arvalla mukaan :) Mistä johtuu että rintaliiveissäkin on kokoeroja vaikka valmistajat ilmoittavat mittataulukot joiden mukaan sama koko eri merkeiltä pitäisi olla sopiva? Liivejä ei taida koskaan olla liikaa ;) elviiranhelmi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin sekaannuksen aiheuttaja on se, että osa valmistajista tekee liivejä EU mitoituksella (esim. Alles, Noppies) Sitten liivejä tehdään UK-mitoituksella (Esim. Hotmilk, Cake Lingerie)

   Ja UK-mitoitus poikkeaa EU mitoituksesta tuplakokojen vuoksi.
   A-D koot ovat yhtenäiset, mutta sitten UK DD koko vastaa EU E kokoa. Ja jos valitset EU mitoituksen liivit 75F ja UK mitoituksen liivit 75F niin nämä UK mitoituksella olevat liivit vastaavatkin siis todellisuudessa EU kokoa 75G.
   Toki valmistajat tekevät liivejä omilla kaavoillaan, joten ihan aina vaikka tuotteet olisi tehty samalla EU mitoituksella, niin ne eivät ole ihan samanlaiset. Myös materiaali ja malli vaikuttavat paljon, liivejähän tehdään usein joko 3/4 kupilla, eli tämän liivin kuppiosa on vähän matalampi, ja sitten on ns. full-cup malleja, jotka peittävät "koko" rinnan. Mallien välilläkin on istuvuus eroja.

   Eli suosittelisin sovittamaan mikä tuntuu itseltä parhaimmalle.

   Lisäopastusta saa meiltä tarvittaessa sähköpostitse ja liiveilläkin on meillä kaikissa malleissa normaali vaihto-ja palautusoikeus.

   Piia/mamaisabelle.com

   Poista
 22. Anonyymi5/12/2014

  Mukana arvonnassa, kauniit liivit tulisi tarpeeseen! :)
  Kuinka usein suosittelet liivien pesua? Esim. Joka käyttökerran jälkeen?

  tiinaki@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Tämäkin on vähän yksilöllistä. En sanoisi, että liivejä täytyy ehdottomasti pestä joka käyttökerran jälkeen. Toki jos niihin tulee maitotahroja niin silloin. Kyllä itse pidin ainakin välillä pari päivää putkeen, jos ei ollut tehnyt mitään erikoista, eli liivit eivät tuntuneet likaisilta, nihkeiltä tms. Tietysti jos hikoilee, tai maitoa tulee liiveihin tms. niin silloin pesuun. :)
   Piia / Mama Isabelle

   Poista
 23. Anonyymi5/13/2014

  Vielä taidan ehtiä mukaan yhdellä arvalla! LA kolkuttelee ovella ja esikoisen jäljltä on vain tylsiä mustia ja valkoisia liivejä, jotkut noista olisi kiva lisä :) Itseäni jäi mietityttämään ainoastaan se, onko arvonnan voittajalla liiveihin vaihto-oikeus, jos koko ei istukkaan? jaala11@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Toki voi vaihtaa jos ei sovikkaan. :)

   Piia / Mama Isabelle

   Poista

Kiitos kommentistasi!