sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

TOIVEPOSTAUS: Vauvalle tehtävät hankinnat

Meillä on muutto edessä, minkä vuoksi raskausviikolla 29 meillä on kaiken näköistä hommattuna, mutta vain murto-osa tavaroista on täällä vanhassa kodissa – itse asiassa muutama vaatekappale, rintapumppu ja työn puolesta saatu Sophie la Girafe -tuotepaketti taitavat olla ainokaisia kotoa jo löytyviä asioita.


Tarkoituksena on hankkia nyt alkuun vain ne kaikkein tärkeimmät, vaikka tietysti listalta löytyy myös muutama ei-niin-oleellinen, mutta mielestäni äidin ja vauvan elämää hyvin helpottava asia, kuten imetystyyny ja jonkinmoinen kapalointiin sopiva peitto/ lakana.

Sophie-kirahvin vauvatuotteet eivät varmaankaan olisi päässet (ainakaan näin kattavasti) hankintalistalle, mutta ovathan nämä nyt aika ihania... Aivan heti vauva ei purnukoita tarvitse, mutta nämä ovat aika kauniita, eikös? :) Itse Sophie-kirahvi uupuu kuvasta, mutta löytyy paikasta X, terveisin hyvämuistinen äiti. 


Meidän perheessä vauvalle hankitaan ennen syntymää:

  • Rattaat, jotka on hankittu, mutta odottelevat liikkeessä uuteen kotiin muuttoa: Brio Happy
  • Turvakaukalo: Myös Brion, mallia en muista...
  • Adapteri turvakaukalolle autoon/ rattaisiin – tämä on periaatteessa ylimääräinen kuluerä, mutta helpottaa niin paljon vauvan ja vanhempien oloa, että päätimme tämän hankkia... Adapteri siis kiinnitetään autoon ja turvaistuin vain nostetaan sen päälle, jolloin se tuskailu ja kitinä turvavyön äheltämisen kanssa jää pois...
  • Sänky/ patja/ muutamat petivaatteet (hankittu patjaa ja petivaatteita lukuunottamatta, petivaatehullu äiti on iloisena hukuttautunut jo vauvasänkyjen maailmaan <3)
  • Pissa-alustat (jee....)
  • Rintapumppu (paljon hehkutettu käsikäyttöinen Avent Stockan alesta – lopullista hintaa jäi vain 45 euroa!)
  • Rintasuojukset, imetysliivejä 
  • Belly Bandit palautumiseen äitiliinille. Olen lukenut paljon kokemuksia vatsan sitomisesta raskauden jälkeen, ja aion ehdottomasti kokeilla... Parempi katsoa kuin katua, eikös? ;)
  • Muutama viltti (näitäkin on niii-in kiva pläräillä! Yhden saimmekin jo lahjaksi, mutta mama tahtoo lisää. Petijutuista ja tekstiileistä voisi tehdä ihan oman postauksensa)
  • Mobile – mahdollisesti teen itse tai tilaan Etsystä... Suomen kaupoissa tuntuu olevan vain niitä keltapunavihreäsinipunaoksennuksia. Samoin jonkinlainen leikkimatto olisi ihana, mutta esim. pastelliväreissä. 
  • Sitteri
  • Imetystyyny (toiveena Doomoo valkoruskeana/-harmaana, jos löytyy)
  • Kantoreppu (saamme ystäväpariskunnalta)
  • Itkuhälytin (myös ystäviltä suklaata ja kukkia vastaan...)
  • Amme – hankintalistalla edelleen...
  • Hoitoalusta – ainakin yksi tulee hoitolaukun mukana... Aluksi vaihdamme vaipat alustan päällä lattialla/ sängyllä, eli erillistä hoitopöytää ei ole tulossa. 
  • Vaippoja miljoona, kestovaippoja emme alussa edes kokeile, mahdollisia hermojenmenetyspaikkoja on jo valmiiksi olemassa aivan tarpeeksi :D. 
  • Harsopyyhkeitä, imettävä niistäjä, vitamiinitippoja (?)
  • Vauvan huoneeseen tarvittavat tilpehöörit, kuten nätit valot – kehhehhee...
  • Ainu-pupu ehkäpä harmaana tai keltaisena tai turkoosina... 
  • Ai niin ja ne vaatteet, kaikenlaista suloista olemme jo saaneet lahjaksi ja äitiyspakkaus on tilattuna, sitä pitää vielä hieman täydennellä... 


Huh, mikä listä. Olen aika rento mamma, enkä ole vielä stressannut tavaran hamstraamisesta... Äitiysloman alussa ja muuton jälkeen olisi tarkoitus käydä shoppaamassa kaikki tarvittava samalla kertaa. Listasta olen toki tehnyt excel-taulukon hinta-arvioineen, eli aivan kuutamolla tämä homma ei ole ;).

Viime yönä sain jo muuten ensimmäistä osviittaa siitä, millaista on herätä vaavin kanssa useamman kerran yössä, kun syystä tai toisesta heräsin useaan otteeseen yön aikana, enkä saanut uudelleen unta. Oh my – tästä tulee veikeää... ;D

Miltäs ostoslistani vaikuttaa? Mikä teidän vauva-arjessanne oli huisin tärkeää, mikä taas tarpeetonta?

<3 Hannele



16 kommenttia:

  1. Heippa! En tiedä Brioista, mutta Teutonioihin piti ainakin ostaa erikseen turvaistuimen adapterit rattaisiin ja sitten erkseen vielä autoon se Isofix-systeemi tai mikä lie se onkaan. Ne oli kaksi eri asiaa ainakin siis Maxi-Cosilla, eli tarkista vielä, että teilläkin on molemmat eikä vain toinen! :)

    Ja hei meillä Maxi-Cosin turvaistuimesta saa helposti myös sitterin, eli kantsii sekin tsekata, et tartteeko erikseen ostaa sitteriä. :)

    Tarjoushaukulla on tällä hetkellä mennyt vauvatarvikkeisiin vähän reilu euroa, siihen kuuluvat yhdistelmävaunut, turvaistuin, adapteri & isofix, vaatteet, peitot ym., sähköinen rintapumppu, jotain Saksasta hankittuja nänninparannuslappuja (niitä kaveri lämpimästi suositteli, älä kysy tarkemmin! :D) vaavin sängyt (pinna- ja rottinkinen pyörillä liikuteltava malli). Suurin osa tavaroista on ostettu käytettynä, mikä nyt on sanomattakin selvää tuosta kokonaissummasta päätellen + äitiyspakkauksella pääsee pitkälle. Niin ja kavereilta ja sukulaisilta on saatu hirmuisesti noita peittoja, lakanoita ja sänkyjä ihan ilmaiseksi. :) Vauvaelämän ei tartte olla kallista, sanoo Haukku. :) Mutta tietty ihanaa ostella osa asioista ihan uutena, omalle vaaville. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, siis vähän reilu 400 euroa!! Summa unohtui!! :D

      Poista
    2. Oho, 400 euroa on kyllä tosi vähän, ku siinä on nuo rattaat mukana :). Hienosti, Tarjoushaukku! Ja mä ehdottomasti haluan kuulla nänniparannuslapuista enemmän! :D

      Meillä on autossa jo tuo isofix ja adapterit tulee tosiaan tuon turvaistuimen kanssa samassa. Kiitos kuitenkin kun muistuttelit, vois olla ikävä yllätys... :)

      Poista
  2. Hyvältä näyttää :D D-tipat on helpot, kun ne säilyy huoneenlämmössä eikä aiheuta niin paljo vatsanväänteitä ku öljypohjaset. Sappisaippua pelastaa villaiset vaatteet (ja monet muutkin) kakkatahroilta. Bepanthen toimii niin äidille kuin vauvallekin :) mitäs vielä... Yövalona toimii muuten hyvin esim. jouluvalosarja vaikka maljakossa tai jokin muu sisustukseen sopiva led-valosarja (pallovalot!), luo just sopivasti taustavaloa ilman, että vauva luulee yötä päiväksi ;) kyllähän näitä riittäs, mutta koska vauvat ja perheet on erilaisia, niin kuittaan tähän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula vinkeistä! :) Nuo pallovalot meillekin mahdollisesti tulee, koska en löydä mistään sellaista himoitsemaani valopuuta.. Bepanthen jäi listalta, se toki tulee meillekin helpottamaan imetyksen aiheuttamia vaivoja.

      Tuo sappisaippua pitää myös laittaa hankintaan, koska oma äitini kutoo varmasti kaikenlaista aarretta pikkuiselle, eikä niitä sovi kakkaan sotkea :D. Hyvä vinkki, kiitos! :)

      Poista
  3. Ne vauvojen leikkimatot ja mobilet on vahvan värisiä vauvaa varten. Vauvan näköaisti ja kyky havainnoida kun ei alkuun ole kovin hyvä; alkuun vauva erottaa vain vahvat kontrastit. Oliko pari-kolme kuukautisena kun alkaa erottaa värejä - mutta silloinkin tämä kontrasti on tärkeä vielä jonkin aikaa... Eli se nätti pastellisävyinen mobile tai leikkimatto tuskin vauvaa pahemmin kiinnostaa tai tarjoaa virikkeitä, kun vauva ei sitä käytännöllisesti katsottuna pikkuisena ihmisenä näe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä, tiedän kyllä ja itse asiassa musta ja valkoinen ovat tutkimusten parhaat värit vauvalle tätä tarkoitusta varten. Tarkoituksena on pitää tämä mielessä mobilea ym. hankkiessa, mutta en aio siltikään uhrata kotiani niille 90-luvun alkua muistuttaville hirvityksille :D.

      Poista
    2. Jep, musta ja valkoinen on vahvin kontrasti pari ja sen ekan pari kuukautta siksi myös kiinnostavin vaaville. :) Ja juu, eipä itseäkään ihan hurjasti ne 90-luku henkiset hirvitykset kodin sisustuksessa lämmittäis :D Ajattelin silti varuiks tuoda tänkin esille jos ei ole vastaan tullut. :)

      Poista
    3. Joo ihan hyvä huomio! Tuotahan ei moni tiedäkään :). Kiitos siis kommentista.

      Poista
  4. heh, raskausaivo jäi ihmettelemään, että mikä se sellainen imettävä niistäjä on, kunnes tajusin sen olevan niistäjä jota imetään eikä niistäjä joka imettää :D
    meillä on hankinnat vasta alkuvaiheissaan, mutta imetystyyny on osoittautunut kultaakin kalliimmaksi mun yöunieni kannalta jo odotusaikana. en vaan pärjää enään ilman sitä, kylkiasennossa nukkuessa kun on pakko saada jotain tukevaa mutta kuitenkin mukautuvaa, pehmeää ja hiostamatonta kintun alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No varmasti jossain vaiheessa on niistävä imettäjäkin, hehee. Nuo imetystyynyt on kyllä ihania, pitäs varmaan hankkia itellekin se pianpian :). Mukavia myös vauvalle ihan vain köllöttelyyn.

      Poista
  5. Moi Hannele! Mäkin päädyin lukemaan sun blogiasi ja näin kuukauden äitiyden perusteella tuli heti kommentoitavaa. Imetykseen sopivia vaatteita! Ts. vaatteita, joista saat näppärästi boobsin kaivettua esiin ilman että täytyy koko yläosaa paljaaksi riisua. Tähän mä en ollut osannut varautua. Tuubitopit on loistavia aluspaitoja tähän hommaan. Mulla rinnat myös kipeytyi tosi paljon aluksi imettämisestä. Lansinoh-voide on tosi hyvää, muita en tosin ole kokeillut. Saatiin näytteitä mukaan Kättäriltä ja hyvin nopeasti hain lisää apteekista. Maidonkerääjä, joka siis laitetaan toiselle rinnalle kun imettää, ei myöskään ole yhtään turha, vaikka niin ennalta kuvittelin. Ja imetysliivejä kantsii olla vähintään parit! Tosin en ollut kaikesta varoittelusta huolimatta uskonut, että turpoamista voi tulla niiiin paljon, joten toiset mun liivit jäi heti alkuunsa liian pieniksi... Synnytyksen jälkeen tajusi, että jotenkin fokus on ollut kuitenkin siinä synnytyksessä ja moni asia tulee aika puskista, kun vauvaelämä alkaa. Plus varaudu siihen, että kuukauden ajan popsit pullaa ja herkkuja, kun kaikki ketä olet ikinä tuntenut ravaa teillä kylässä eväiden kera. Siinä jää imettämisen laihduttava vaikutus kakkoseksi. Terkuin, Reetta, joka aloitti tänään herkkulakon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Reetta! Ja aivan ensimmäiseksi onnea tuhannesti pikkuisesta!

      Kiitos noista vinkeistä, enpäs ollut tosiaan jotenkin ajatellut tuota puolta ollenkaan. Varmasti ainakin synnärille ja ensimmäisiksi viikoiksi pitää hommata tarpeeksi toppeja sun muita, kun vaatteet pikkumiehen ansiosta ovat koko ajan likaisia :). Tuubitopit ei onneksi maksa paljoa, joten niitä voi hamstrata sitten heti kunnolla kaiken varalta :D.

      Jään odottamaan innolla pullakautta, saapas nähdä miten käy :D. Onnea herkkulakkoon <3.

      Poista
    2. Mamalicous on ainakin yks merkki, jolta löytyy imetyspaitoja, muitakin kuin valkoisia t-paitoja. Kampin bebesistä ostin tämän Boob-mekon <3 :
      http://www.bebes.fi/kauppa/product_info.php?cPath=36_87&products_id=1463
      jota ilman en ois pärjänny öitä! Lämmitti ylävartaloa imettäessä ja jalkoja hipsiessä pimeässä vaipan vaihtoon :)

      Poista
    3. Eehehheeheee.... BOOB-mekko :D. Hane ala-asteelta moi.

      Kiitos Paula vinkistä! Meillähän vaavi syntyy kesän lämpöön, ajattelin ostaa yö- ja aamuhipsimistä varten kevyen aamutakin. Nuo Reetan mainitsemat tuubitobit ja -mekot ovat varmaankin mun salainen aseeni näin aluksi, etenkin jos tulee lämmin kesä :).

      <3

      Poista
  6. Kiitos! Hassua on, että odotti raskauden loppumista, mutta siitähän koko homma vasta lähtee! Nyt on muuten ollut ihanaa, kun on pitkän tauon jälkeen voinut käydä shoppaamassa "normaalivaatteita" (tosin huomioiden se imetys!). Raskausaikana ostin pääasiassa vartalonmyötäisiä trikoomekkoja, mitkä ei nyt käy ollenkaan. :( Ja lohdutukseksi, että mulla palautuminen on ainakin mennyt tosi vauhdilla! Tämä siis lohdutukseksi, kun jossain postauksessa murehdit koska mahtuu hamosiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!