maanantai 26. elokuuta 2013

Tee elämästäsi hitusen parempaa

Lenkin jälkeen suuntasin suihkuun, sytyttelin kynttilöitä ja korkkasin ihanan, tuoksuvan suihkusaippuan. Tein kasvokuorinnan ja hemmottelin jalkoja paksulla, hemmottelevalla voiteella ja kietouduin puhtaaseen pyyhkeeseen.

Niitä elämän pieniä iloja, tiedättehän.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että maailma on aivan liian lyhyt kulahtaneisiin lakanoihin, pahaan ruokaan ja rumiin vaatteisiin. Pienet jutut tekevät elosta hitusen parempaa, joten ajattelin vinkata teille, mikä on mulle erityisen tärkeää pikkujuttua, jos vaikka huomaisittekin tykkäävänne samoista jutuista.

Huomaa tää homma: monta tyynyä, muhku peitto, muhku sänky – aaaaaaaaah. <3 Kuva: The White Company

1. Unelmana sänky

Joojoo, koti on paras paikka. Mutta mikä on kodissa se paras paikka? No sänky tietenkin. Meikäläinen tekee siitä muhkumman ja petivaatteet ovat aivan avainasemassa.


Ehdottomasti vähintään neljä tyynyä parisänkyyn ja paksu, upottava peitto. Lakanat – oih, ne lakanat! Kauniita värejä, pehmeitä materiaaleja ja tyynyliinat silitettyinä, kiitos (jos naureskelette tuolle silitysvinkille, niin kokeilkaahan – jäätte koukkuun!).

Kata kauniisti, ainakin silloin tällöin. Kuva: Arabia


2. Vaihda ne rumat pyyhkeet pois, hus!

Lakanoiden lisäksi pyyhkeillä on paljonkin väliä. Ne iänikuiset kuluneet, tai vaikka ihan hyväkuntoisetkin mutta masentavan rumat pyyhkeet eivät_ole_sen_arvoisia. Paksuja ja pehmeitä pyyhkeitä saa edullisestikin (esim. nämä olen todennut enemmän kuin huipuiksi).

Niin ja niitä saa ottaa käyttöön useamman kerralla, vaikka tuleekin pyykkiä. Who cares? Valitsen kivan sen toisen k:n (käytännöllisyys) sijaan milloin tahansa.

3. Silitä ne tyynyliinat

Nyt kyllä kokeilet, senkin partaasinaureskelija siellä. Et enää koskaa palaa entiseen, trust me.

Kuva: Classy in the City
4. Nappaa peilikuvalle aikaa illalla ja/ tai aamulla

"Miksi muka pitäisi puunata itsensä joka aamu? En jaksa!". Kaikille muille on aivan se ja sama, miltä näytät, mutta uskohan huviksesi – sillä on paljonkin merkitystä sinulle. On mukavaa katsoa kesken työpäivän peiliin ja todeta, ettei näytä aivan persereiältä.

Siispä: Valikoi huomisen vaatteet jo edellisenä iltana, jos tiedät että on liian kiire. Ja jos valinta on jälleen ne farkut ja se t-paita ja neule, niin heitä kaulaan värikäs huivi tai sipaise huuliin punaa.

Niin se toinen juttu: hiukset ja meikki. Jos on kiire, niin laita vaikka bb-voidetta, hitunen ripsaria, poskipunaa ja pikapunaa huuliin. Kannattaa myös harkita ammattimeikkaajalla käymistä, jos tuntuu siltä, että hyvät neuvot ovat kalliit. Esimerkiksi Stockmanin Mac-osastolla saat meikkien hinnalla päivityksen meikkirutiineihisi.

Näteistä jutuista vaan tulee hyvä mieli. Ainakin mulle, jos nyt ei muille. 

5. Syö hyvää ruokaa, joka tekee hyvää

Simppeliä. Elämä on liian lyhyt ruoalle, joka on pahaa ja ruoalle, joka tekee sinulle pahaa. Välillä on vedettävä sokerimätöt, mutta terveellinen ruoka on todellisuudessa aivan järkyttävän hyvää ja olokin parempi kuin pizzan ja limun jälkeen.

Jos olosi on turvonnut ja pikkuisen liian muhku, haastan sinut vetämään kasvispainotteista ruokaa viikon ajaksi: aamulla vaikkapa marjoja ja kermarahkaa, välipalaksi kourallinen pähkinöitä, lounaaksi salaatti reippaalla kana-, liha- tai kalamötkäleellä (lorauta mukaan myös vähän oliiviöljyä) ja illalliseksi samanmoinen setti. Iltapalaksi vaikkapa munakas tai herkkusmoothie.

6. Osta itsellesi kukkia silloin tällöin

Tai jotain muuta, josta nautit – vaikka pikamanikyyreja tai parempia ruuvimeisseleitä. On ihan ookoo tuhlata itseensä rahaa. Itse asiassa se on aika tärkeää, ei vain ookoo.

7. Kata kauniisti

Välillä jo pelkkä kynttilä riittää, sillä pimeässä kaikki näyttää paremmalta ;)

8. Syö viikonloppuisin ihana, hidas brunssi ihan vaikka vain yksin...

...jolloin omppumehukin juodaan skumppalasista.

9. Siivoa säännöllisesti ja luovu turhasta krääsästä

Elämä sujuu paremmin puhtaassa kodissa ja ajatukset rullaavat helpommin tyhjemmässä kodissa. Vinkkejä turhan tavaran tuhoamiseen täältä. *klik*

10. Tää on se sun kohta, miten sinä teet elämästä muhkumpaa? 



<3 Hannele


6 kommenttia:

  1. Noiden kaikkien lisäksi (Okei, mä en silitä!! EN!)yksi helppo keino muhkumpaan elämään on sytyttää ne kynttilät, laittaa hyvää musaa soimaan ja vain olla. Tuijottaa kattoon ja olla tekemättä mitään hetki... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo, joo tuo onkin ihanaa! Ja kuuleppas emäntä, kannattaa kokeilla sitä silittämistä :D.

      Poista
  2. Tyynyliinojen silitys on kyllä ihan must-juttu. En voi enää nukkua silittämättömissä ja jouduin oikein miettimään, että eivätkö kaikki tee niin?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyynyliinojen silittäminen on myös kotityönä jotenkin ihan parhaimmistoa :D. Friikki jaa minäkö?

      Poista
  3. Ihana postaus <3
    Mun kymppikohta ois ehkä pehmoiset kotivaatteet, pörröiset sukat ja oma pörröpeitto <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Ja oooooh, pörrösukat ja kotivaatteet on kyllä parhautta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!