tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mitä alennusmyynnistä kannattaa ostaa?

Alennusmyynnit eivät ole vielä edes puolessa välissä ja olen saanut listani jo täyteen – parempi siis pysytellä poissa kaupoista ;).

Kun hinnat ovat nollassa, saattaa ihmislapseen helposti iskeä himo ja silloin tulee tuhlattua aivan turhaa rahaa – tunnistatkos itsesi? Itselleni järkevä shoppaaminen alennusmyyntien aikaan on ollut vaikea oppi, minkä vuoksi ajattelin jakaa kanssanne muutaman omaa tietäni helpottaneen säännön.


What you should buy from Sale!

Hyviä hankittavia alennusmyyntilistalle: Wolfordin sukkahousut 26 euroa, Tory Burchin nahkalaukku noin 250 euroa (norm. hinta 550 euroa) ja laadukkaita neuleita (muun muassa Tory Burch) useamman satasen alennuksella.


Kesäkausi on jo puolessa ja jos et ehdottomasti tarvitse jotain, kannattaa katse suunnata jo syksyyn ja talveen – mitä haluat pukea päällesi silloin? Jos haluat muuttaa tyyliäsi tai kaipaat apua pukeutumiseen, hae inspiraatiota ja apua netin kuvapalveluista (Pinterest <3), muotilehdistä ja katukuvasta – mikä näyttää hyvältä ja missä kokisit olosi kotoisaksi? Kun tiedät, mitä haet, on sinun helpompaa kieltäytyä niistä vaatteista, jotka vievät vain turhaa lisätilaa vaatekaapistasi.

Jos et jaksa panostaa niin paljoa, metsästä ennen kaikkea värejä ja malleja, joissa tiedät viihtyväsi, mutta parempilaatuisena, sillä nyt jos koskaan on mahdollista saada 400 euron kashmirvillatakki 80 eurolla.

Ja miksi haluaisit jotain niin kallista? Koska silloin vältyt käyttämästä useampia satoja euroja siihen, että hankit aina uudestaan ja uudestaan samoja vaatteita, koska ne näyttävät heti ensimmäisen pesun jälkeen koinsyömiltä.  

Hinta ja merkkihän eivät tietenkään koskaan ole laadun takeita, vaikka ne jonkinmoista suuntaa antavatkin. Osta siis luonnomateriaaleja ja esimerkiksi neuleissa kannattaa suosia esimerkiksi kashmiria tai villaa. Katso aina ennen ostopäätöstä mistä materiaalista vaate on valmistettu.

From Sale for Me...

Ja mitäs minä ostin tänä vuonna?


Oma periaatteeni on, että pyrin ostamaan aina ainakin muutaman sellaisen vaatekappaleen kaappiini, jota voisi tituleerata vaatekaapin kulmakiveksi ja johon en normaalisti raaskisi panostaa. Näitä ovat esimerkiksi laadukas paitapusero tai neuletakki, joita tiedän käyttäväni vielä kymmenen vuoden päästä.

Toisaalta, jos tiedät jollekin vaatteelle olevan paljon käyttöä tulevana kautena, voi sen hankkia myös hieman huonompilaatuisena, mutta silloin vaatteen on oltava täyttä rakkautta. Tällaiset vaatteet ovat sitä ihanaa täytettä niiden järkevien perusvaatteiden keskellä.

Itselleni ne ovat tämän kesän alennusmyyntien osalta nuo hameet – Mangon musta niittihame ei ole aitoa nahkaa, mutta onhan se nyt herranen aika vain niin jäätävän komea ja olen himoinnut sellaista jo pitkään. Samoin Zaran punainen minihame on vain niin ihana ja malli on kuin minulle tehty.

Nyt on myös hyvä hetki pohtia, mitkä osat kaapissasi kaipaavat täydennystä. Itse olin töihin sopivien kesätoppien puutteessa ja nuo Vilan perusmallit olivat -70 prosentin alennuksellaan aivan loistava löytö.

Muistilista ennen alennusmyynteihin suuntaamista:

  • Mitä tarvitsen? 
  • Miten haluan pukeutua ensi syksynä/ talvena/ keväänä? 
  • Millaista pukeutumistyyliä ihailen, mitä voisin poimia sieltä myös omaan käyttööni?
  • Millaisia vaatteita ja värejä yleensä käytän mielelläni? 

Muistilista sovituskoppiin:

  • Sopivatko muut vaatteesi sovitettavaan vaatteeseen?
  • Ostaisitko tuotteen myös täysihintaisena, jos sinulla olisi siihen varaa?
  • Katso hintalapun lisäksi myös pesuohjeet ja käytetyt materiaalit
  • Tarvitsenko tätä, oikeasti? Siis ihan oikeasti? Ole varma, ettei ostoksesi jää heti käyttämättömänä kaappiin.
  • Kuinka pitkään voin vielä käyttää vaatetta? Kesämekkoa voi pitää talvellakin, jos siihen yhdistelee oikeat osaset. 
  • Eihän vaatekaapissani ole jo samanlaista? 
  • Kysy myyjältä myös palautusoikeudesta ja sovita vaatetta vielä kerran kotona poissa kaupan valosta ja hoikentavista peileistä. 
Jokos te olette käyneet alennusmyynneissä ja mitä sieltä on tarttunut mukaan?

<3 Hannele

Ps. Niin ja aina ei muuten tarvitse ostaa! Voi myös todeta, että enhän minä tarvitse mitään.  Terveisiä tästä postauksesta. 

6 kommenttia:

  1. Alennusmyyntihu...a täällä hei. Aina tarttuu ja ihan liikaa kaikkea mukaan. Kahden viikon aikana olen ehtinyt H&M:n aleen Rovaniemellä, Zürichissa ja tänään kävin vielä Isossa Omenassa. Aleen on tähän mennessä uponnut 175e... Ja vielä on löytämättä musta polvipituinen suora hame (HMllä oli kivan näköisiä, muttei kokoja...) ja pitäisi mustat jalassa mukavat kengät, eli todennäköisesti Niken freet käydä ostamassa... Toisaalta yleensä ostan lähestulkoon kaikki vaatteeni alesta. Viimeisen vuoden aikana olen poikkeuksellisesti ostanut normaalihintaisia tuotteita ja se ehkä kirpaisee, vaikka kaikki ovat menneet ahkeraan käyttöön.

    Toisaalta olen ostanut tällä rahalla toki kahdet housut, pari hametta, mekon ja läjäpäin paitoja, mutta silti tänään kun mietin, vähän kirpaisi. Joskus löydän alesta jotain kauan himoitsemaani, mutta tämän kesän tarveostoksia olivat lähinnä vaaleat chinot, pitsihame ja työballerinat, joihin upposi yhteensä 70e. Pelastukseni on ehkä ollut, etten anna itseni kävellä ulos kaupasta, jos loppusumma ylittää 50e, varsinkin HMllä päätös on tullut erittäin tarpeeseen ja rekkiin on jäänyt monta ihanuuttakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sinä löytöharakka! Hienoa! Tai siis hienoa, jos kaikelle on oikeasti käyttöä :). Itse hamstrasin ennen tavaraa kuin pikkuinen elukka ja sitten ne tuhannet topit roikkuivat kaapissa hintalappu kiinni vielä seuraavanakin kesänä.

      Itse yritän aina pohtia seuraavaan päivään, jos jokin tuote ei ole ehdoton must.

      Poista
  2. Joo, tämä osui ja upposi. ;)
    Ennen lähti aleista rättiä jos toista, kun halavalla saa!
    Nyt teen juurikin noin, kuten sä... Urheiluvaatteet, nahka, pellava, villa, silkki, mohair yms matskut on hyvä ostaa aleista. Tai joku juttu joka on normaalisti ostoslistalla, mutta on ollut liian kallis. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee hyvä me ja hyvä meidän joukkue! Tulee ihan hyvä mieli siitä, kun ei kanna kotiin kaiken maailman turhuuksia :D

      Poista
  3. Voi alet, voi alet. Tämän vuoden aleista selvisin kohtalisen helpolla, olen ainakin toistaiseksi selvinnyt. Koska kulmakivet ovat kohtalaisen kunnossa talvelle, niin hankin niitä kesällä. Muutama työsopiva siisti lyhythihainen pusero löysi tiensä kaappiini, samoin baltsuja on tullut hankittua järkevät kahdet (toiset vasta matkalla) ja ne tulivatkin tarpeeseen, jotenkin ne ovat jääneet lapsipuolen asemaan korkokenkiä rakastavan vaatekaapissa. Tarve on kuitenkin huutava, jalkani eivät vaan kestä joka ikinen päivä aamusta iltaan korkoja.

    Niin ja sitten ovat ne vähemmän järkevät batsut, jotka ovat keinonahkaa eikä laatukaan varmaan paras mahdollinen ole... mutta joista en silmiäni irti saanut, joten parilla kympillä niistä tulikin sitten ne ihastuskengät, joissa olen lipsutellut menemään sunnuntaista lähtien nahkaisten saadessa viettää ansaittua lepoaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ihminen ei saa silmiään irti jostain, niin se on selvästi pakollinen ostos, eli päästän sinut pahasta ;D. Mutta aika helpolla olet päässyt, eli ei turhia ostoksia. Good for you!

      Poista

Kiitos kommentistasi!