tiistai 30. huhtikuuta 2013

Shoppailu Wienissä

Nonni, kotona ollaan.

Ihan mieletön reissu ja aivan liian lyhyt. Nähtävää jäi vielä vaikka kuinka, sillä emme ehtineet kiertää lähellekään kaikkea näkemisen arvoista. Esimerkiksi Gustav Klimtin museo on loistava tekosyy mennä paikalle uudestaan, Schönbrunnin linnasta puhumattakaan.

Kysehän oli siis hääpäiväreissustamme ja tänä vuonna minä sain suunnitella kaiken uroon selän takana, kähää. Hänhän siis kuvitteli lähtevänsä mökille ja saapui työvuorosta aamulla kotiin valmiina pakkaamaan emännän ja kumisaappaat autoon.

Skumppa-aamiaisella pelattiin kuitenkin jännittävää lautapeliä, jonka varrella uroo sai muutamia vihjeitä määränpäästä ja maalissahan se sitten selvisikin - Gruss Gott, Wien will wier fahren! (joo ei varmasti kirjotieta noin, mutta pitäähän sitä nyt jotain yrittää oppia reissun piällä ;) ).


Perillä sää oli vähintäänkin kesäinen: lämpöä oli noin 25 astetta, aurinko paistoi ja kaikkialla oli ihanan vehreää.






Koko kaupunki itsessään on jo nähtävyys, joten pelkkä tepastelu pitkin katuja oli kuin olisi kulkenut yhdessä, upeassa maailmannäyttelyssä. Runsaan kahviloissa lorvailun ja puistoissa makoilun lisäksi kävimme kuitenkin katsastamassa muutaman ihan virallisenkin nähtävyyden - pitihän sitä ehta oikean prinsessan linnaa käydä katsomassa!

Sissi oli aikansa fashionista ja muotikuningatar, jonka pukuja on jonkin verran nähtävillä myös Sissi-museossa. Valitettavasti kameraa ei saanut ottaa mukaan, mutta sentään jonkin verran kuvia sain nappailtua.




Sijoittikohan prinsessakin nämä lasipurkit kylpyhuooneeseen? Voisin kuvitella kuninkaallisen kylvyn saippuakuplineen ja upeine kosmetiikkapurnukoineen. :)


Alin kerros museosta oli varattu vain ja ainoastaan astioille, mikä sai jopa tällaisen astiafriikin väsymään. Tosin kyllä kelpaisi mussutella makkarapottuja tällaisista kultalautasista:



Kuninkaalliset hampparintappovälineet. Aika coolit. ;)

Ehdottomasti, ehdottomasti parhaat valikoimat löytyivät kuitenkin jostain muualta kuin museoista: jos sattuu pitämään leivoksista tai kengistä, kannattaa ehdottomasti vääntäytyä Wieniin.


Kenkäkauppojen valikoima on todella näyttävä ja kauniita popoja saa  vieläpä suht edullisesti. Itse kotoutin sieltä tosin vain yhdet kopikkaat joiden hinta oli noin 30 euroa. Olen päättänyt olla ostamatta mitään supertuhraa, enkä saanut näitä ihanuuksia millään järkeiltyä ostoslistalleni. Dämmit.


Nämä ihanaakin ihanammat kimallekengät olisin  kuitenkinehdottomasti ostanut, mutta kokoni oli kaikkialta loppu (samoja kenkiä myydään useammassa liikkeessä). Nyyh. 


Vaatteiden osalta valikoima ei mielestäni ollut mitenkään erikoinen. Perusliikkeet Zarasta Mangoon olivat hyvin edustettuna, mutta samoja vaatteita saa myös Suomesta ja vieläpä samaan hintaan.

Tosin shoppailumme rajoittui vain yhteen päivään, sillä kaupat eivät ole sunnuntaisin lainkaan auki (!) ja lauantaisinkin kaupat menevät suht aikaisin kiinni.


Huippumuotia on paljon tarjolla, mutta pienempi budjetti mielessämme suuntasimme paikallisten suosimalle Mariehilferstrassenille, jossa olikin liikkeitä moneen makuun. Me ehdimme sukeltaa vain pienen matkaa katua pitkin, joten kaiveltavissa olisi vähintään vielä puolikas shoppailukatua ;).

Shoppailuani määritti ajatus, että ostan vain vaatekappaleita jotka oikeasti_haluan, eli niin sanottuja luottovaatteita, joten homma ei revennyt täysin lapasesta. Muutama juttu kuitenkin lähti matkaan mukaan, niistä lisää myöhemmin...



Koti on paras paikka -  niin varmaan :D. Tahtoo takaisin prinsessojen, auringon, kauniiden kenkien ja leivosten maailmaan. Pah.

<3 Hanettaja

5 kommenttia:

  1. Wau upeita kenkiä ! Tosi kivoja kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara :). Ja kengätkin kiittää!

      Poista
  2. Kai teillä oli mukana ystäväni kirjoittama Mondon Wien-opas????? Suosittelen seuraavalle kerralle sen hankkimista :D Olin itsekin Wienissä ystäväni luona, kirjan kirjoittamisen aikoihin. Oli aika hienoa, kun mukana oli ikioma opas, ja minulla on kuvakin tuon samaisen patsaan edustalta, jossa teikäläinenkin patsastelee. Meikätyttö uskaltautui istumaan reunalle, ja meinasin mulahtaa veteen :D Ah, pakko oli oli tulla leijumaan näillä, plus että Wien on ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Me nimittäin punnitsimme lentokentällä juuri tuon Mondon oppaan ja erään toisen välillä, mutta päädyimme sitten siihen toiseen... Pah. ARVASIN että se ois ollut parempi :D.

      Wien oli ja on ihan mieletön, ehdottomasti pakko päästä uudestaan :).

      Poista
  3. Mokomat! :D Seuraavalle reissulle sit Mondon, olen itse ollut mukana testimässä esim. ruokapaikkoja. Voin siis suositella lämpimästi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!