tiistai 12. kesäkuuta 2012

Tärkein osa sisustusta?

Valo ja tila – kaikkea muuta voi muokata. Tai feikata. Tai jotain.

Myös ikkunoilla on väliä.

Todisteita:

Kuvat: Light locations

Ai miten niin asuntokuume? :D

Mikä teille on tärkeintä uudessa kodissa?

<3 Choco

11 kommenttia:

 1. Ai aiii, kun ihanan näköistä! :)
  Mulle uudessa asunnossa tärkeitä asioita on juurikin ikkunat (kuinka valoisa asunto on), lattiat ja keittiön ja kylpyhuoneen laatat yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattiat ovat kyllä myös tärkeät! Tosin nekin voi aina laittaa uusiksi, jos eivät miellytä :).

   Poista
 2. Et oo kuule ainut talokuumeinen! Nyt kun on asunut pari vuotta pimeähkössä kaksiossa, niin tulevassa kodissa ehdottomasti tärkeintä on valoisuus ja tilavuus! Törmäilen jatkuvasti johonkin, kun on niin ahdasta ja valokuvatessa korostuu luonnonvalon tärkeys, eli ikkunoita pitää olla ja paljon :) Mulle tärkeää on myös se, että koti on suht uusi. En haluaisi muuttaa mihinkään vanhaan taloon, vaan moderniin. Niin paitsi poikkeus tässä on loft-asunnot/talot :) Loftista olen vähän haaveillut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sigi, meidän talomaut mätsää niin vaan hienosti. Ehdottomasti pitää pitää nyt aiheesta ideariihi. <3 Ootteko menossa muuten asuntomarkkinoille? Tuun sinne työkeikalle to-pe ja Herra L seuraa sitten perässä, jotta päästään pällistelemään kaikki mahdolliset paikat rauhassa :).

   Poista
 3. Oi ikkunat ja valo... unelmatalossani on korkeat ikkunat ja paaaljon valoa! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aivan ihania kuvia, tuolla Light Locationilla on kyllä niin kuolattavia koteja, että en ehkä kestä.

   Voiskohan asua sisustuslehden sivuilla? :D

   Poista
 4. Todellakin isot ikkunat ja paljon valoa, jokaisesta ilmansuunnasta mielellään. Onneksi Suomessakin rakennetaan jo isoja ikkunoita niiden hirveiden pienten tilalle. Köpiksessä käydessä jaksan muuten aina ihmetellä sitä ikkunoiden suuruutta ja sitä, että siellä on ihmisillä ihan "avoimet ovet" jopa makuuhuoneisiin. Tämä jaksaa kummastuttaa joka kerta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli Espanjan hotellissa avoimet ovet jopa kylppäriin, ja se oli yllättävän hieno ratkaisu! Jos olisi varaa myös ns. "vanhempien kylpyhuoneeseen", niin saattaisin toteuttaa idean myös tulevassa kodissani :).

   Ja samaa mieltä noista suomalaisista taloista – täällä on usein liian pienet ikkunat ja talopaketit ovat sellaisia käytännöllisiä neliöitä. Pah. Esteettisyys ja käytännöllisyys – kyllä en tingi kummastakaan :D.

   Poista
  2. Hotelli Tornissa on muuten tälläisiä huoneita ,) Ja oli meilläkin Thaimaassa yhdessä hotellissa osittain avonainen seinä, muttei suuremmin siitä välitetty, varsinkin, kun vessa oli siinä ihan vieressä ,)

   Poista
  3. Meidän hotellihuoneessa kakkahuone oli onneksi eristetty vedettävän oven taakse, mutta muuten oli avointa tilaa... Toimii, jos kaikki voi nähdä kaikki nakkena (eli esim. vanhempien makkarissa) – sekasakissa ehkä ei niin hyvin :D.

   Poista
 5. Anonyymi6/15/2012

  Mulle tärkeintä seuraavaa kotia hankkiessa on ilmansuunnat! Ja sijainti muutenkin... Nykyinen, muuten niin ihana koti on siitä kurja, että pihalle paistaa aurinko vain yhteen-kahteen asti. Kun tulee töistä kotiin, tuntuu siltä kuin päivä olisi jo ohi, kun aurinko on painunut jonnekin viereisen metsikön taakse. Katselen kateellisena ilta-aurinkoisia pihoja :D Ja tietysti, jotta siitä valosta pääsee nauttimaan myös sisällä, niin isoja ikkunoita PALJON, kiitos! 70-luvullahan öljykriisi teki ikkunoista pienet, mutta nykyään kun on vähän paremmat eristyskeinot niin voi niitä ihania isoja ikkunoita taas tehdä :)

  Ja tosiaan tuo sijainti muutenkin. Asutaan vartin päässä ison kaupungin keskustasta, ns. "rauhallisemmalla alueella", ja tällaisessa paikassa asumisessahan tosiaan on se idea että on vähän enemmän omaa rauhaa. Ja sitten me onnistutaan sijoittumaan kahden vilkkaimman tien väliin... Ei se tiemelu kaupungissa häiritse, mutta täällä kai olisi ideana päästä sitä karkuun. Eli siis: rauhallisempi asuinalue, mielellään jossain päättyvän tien päässä :)

  Voi kun saisi oman kodin siirrettyä vähän paremmalle paikalle! Meillä on niin ihana pohjaratkaisu, tilat kahdessa kerroksessa (eli oma piha PLUS parveke!), mutta tuo sijainti vaan mättää.

  - Tuuli

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!