perjantai 11. heinäkuuta 2014

Eka kerta pitkän tauon jälkeen

Tiedättekö, mua jännittää! Olen odotellut tätä hetkeä kuin kuuta nousevaa jostain tammikuusta asti ja nyt kun h-hetki koittaa, on perhosia mahassa...  Pystynkö siihen, mites on kestävyyden laita ja tuleeko haavereita – sattuuko kamalasti, loppuuko happi ja mitäs jos mä en pystykään?

On se kunnon juoksulenkille lähteminen näköjään totinen paikka synnytyksen jälkeen.


Niin olenhan minä toki käynyt vaunulenkeillä kävellen, mutta eihän se ole ollenkaan sama asia. Olen myös käynyt yksin reippaalla kävelylenkillä ja ensimmäinen kerta sai sillonkin herkistymään: kuuntelin luurien kautta Alicia Keysin Girl on Fire -biisiä ja taputtelin itseäni selkään – sinä teit sen, senkin nainen ja nyt se on ohi! Rock on emäntä!


Vaikka niin, eihän se silloinkaan ollut ohi, sillä palautumisessa tehtiin pieni harppaus taaksepäin, mutta nyt kaikki on ihan oikeasti hyvin ja olen parantunut vihdoin ja viimein. Huh.

Kävin myös kipeänä ollessani maailman säälittävimmällä pään tuuletus -lenkillä: laitoin lenkkikamat niskaan, musat korviin ja kiersin ehkä hieman päälle kilometrin lenkin n ä ä ä ä i n  n o p e a s t i. Muistaakseni säälimatkassa meni etanavauhdilla kuljettuna hieman yli puoli tuntia, sain aika paljon huvittuneita katseita kanssakuntoilijoilta – vitsit sä olet hyvässä kunnossa...

Kengät saatu blogin kautta, Adidaksen ja Continentalin yhteistyön merkeissä. 
Myös kuntosalille olisi tarkoitus suunnata pitkän tauon jälkeen nyt muutaman päivän sisään. Pohdin tässä pitäisikö ensin jutella esimerkiksi personal trainerin kanssa vai luottaa omiin tuntemuksiin... Miten te olette aloittaneet kuntoilun vauvakauden jälkeen?

Ja mää nyt vielä kerran sanon että HUIPPUA, tää fiilis on ihan mahtava! Ah! Ei enää suurta vauvavatsaa, kipeitä lonkkia, temppuilevaa turkua, ärtyneitä rintoja ja kömpelöä oloa. Kohta pääsee taas itku.

<3 Hannele

7 kommenttia:

  1. Anonyymi7/11/2014

    Mä olen kuullut, että juoksemisen voi aloittaa vasta 6kk synnytyksestä ja muutenkin kaikenlainen liikunta, jossa on hyppimistä sun muuta ei ole kovin suositeltavaa... Eikö sua pelota, että kohtu tipahtaa? :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lääkärin mukaan voin ihan hyvin mennä juoksemaan ja jumppaan, en ole kuullut tuollaisesta säännöstä? :) Kiitos kuitenkin kun huolehdit, olisi ihan kamalaa jos joutuisi taas sängyn pohjalle. <3

      Huonot lantiopohjalihakset yhdistettynä esim. liian voimakkaaseen ja raskaaseen treeniin (tai vaikkapa painavien esineiden nosteluun) voivat aiheuttaa käsitykseni mukaan kohdun laskeumaa, mutta lääkärikin sanoi että jos treenaa säännöllisesti lantionpohjaa, ei huolta siitä ole. :)

      Poista
    2. Ja lisään vielä että tosiaan lääkäri on tehnyt jo jälkitarkastuksen ja keskustelimme asiasta, eli ei huolta siltä osin :).

      Poista
    3. Mulle pt ja lääkäri sanoi myös tuosta että raskas hyppiminen ja kovaa juoksu on syytä aloittaa tosi varovasti ja jopa vasta sielä 6kk paikkeilla, samoin kun suorien vatsojen treenaaminen. Hölkännyt oon ja se tuntuu ihan ok joten eipäs siinä mitään :)

      Kirjoitin sulle vastauksen sun jättämään kommenttiin mutta laitan nyt tähänkin... eli itsehän aloitin ensin lenkittämällä koiraa ja sitten säädettävien käsipainojen kanssa kotona lihaskuntotreenaamisen (jo ennen jäkitarkastusta, sain neuvolasta luvan :D), salille siirryin siinä vaiheessa kun tuntui että jaksan jo vähän paremmin ja sielä aloittelin omien tuntemuksien mukaan. Vieläkin kyykkypainot on maltilliset ja suoria vatsoja en tee vaikka vatsalihakset onkin jo löytäneet paikoilleen, mutta muuten ollaan jo aikalailla lähellä ennen raskautta edeltäneessä kunnossa. Siis jaksamisen suhteen :D Oman kropan tuntemukset on varmasti paras mittari siinä mitä voi ja jaksaa tehdä :)

      Poista
    4. Kävin eilen juoksemassa ja oli ihan superia, ei sattunut tai ollut ikäviä tuntemuksia. Mun meno oli tosin enemmänkin kevyttä hölkkää, ei mitään kovaa juoksua, eli suht maltillisesti alottelin :). Pitänee olla varuillaan tuon juoksemisen kanssa sitten, jos teitä muita on siitä varoiteltu – erikoista että lääkäri oli sitä mieltä että lenkille vaan :/. Suorista vatsoista muakin varoiteltiin, että kannattaa ensin treenata ihan vain syviä lihaksia + sivuvatsoja.

      Mutta omaa kroppaa kuunnellen menen tän asian suhteen. Kevyttä lihaskuntoakin ajattelin aloitella tässä, jahka ehdin :).

      Poista
  2. Päädyin tänne Lilou's Crush-blogista, minne olit kommentoinut:) Liikkuminen raskauden jälkeen oli jotain taianomaista! Se kevyt olo ja mieletön motivaatio! Heti synnytyksen jälkeen treenasin kevyesti kotona youtuben Victoria's Secret-treenivideoilla. Tein lihaskuntoliikkeitä 30min kerrallaan kun vauva nukkui. Haaveilin, että voi kun joskus tulisi mahdollisuus kuntosaliin ja villeimmissä haaveissa nautin vielä saunasta sen päälle:D Tuntuupa kaukaiselta, vaikka siitä on vain reilu kaksi vuotta..nyt pääsee harrastamaan ja meidän salilla järjestetään äidin ja lapsen yhteisiäkin tunteja jotka ovat mukava lisä :) Tsemppiä sinunkin urheiluun ja pidä motivaatio yllä etenkin kun imetys loppuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä aivan ihana oli tuo ensimmäinen vähän hikisempi lenkki! Huikeaa. <3 Minullakin tarkoituksena on vetää noita VS-videoita, niissä kun meno on aika kevyttä, mutta kuitenkin uskoisin niiden olevan ihan ns. kunnon treeniä.

      Kiva kun löysit tänne! Toivottavasti tulet toistekin :).

      Poista

Kiitos kommentistasi!