keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Kaunistava, hoikistava vihersmoothie?

Kuinkas moni teistä on vannonut terveitä lupauksia vuodelle 2013? Kyllä ette ole yksin. Huono ruokavalio, viinin lipittely ja vähäinen liikunta tuntuu ja näkyy kehossa: Iho on kuiva, kasvoilla näkyy väsymys ja maha repsottaa.

En tykkää.

Kuvat + resepti lainattu Nutrition to Invogaret Mind, Body & Spirit -blogista.
 Siksipä suuntasin ensi töikseni tänään salille heti aamusta (jei minä) ja pyrin kasaamaan terveellisempiä aineksia lautaselle, sekä kiinnittämään huomiota proteiinin saantiin. Hiilihydraateista en kuitenkaan luovu, sillä olen huomannut niiden olevan välttämättömiä hyvälle ololleni – pottua ja ruisleipää on saatava säännöllisesti, jotta voin hyvin, mutta höttöhiilarit puolestaan tekevät päinvastaista jälkeä.


Olen huomannut smoothien olevan parasta ravinnejuomaa ikinä ja esimerkiksi vihersmoothien jäljiltä ihosta todella huomaa eron. Jopa mieheni kommentoi hehkua, mikä on ehdottomasti loistotodiste todellisesta tehosta (tosin armas urooni kommentoi myös kerran, että on sulla kulta niin ihanan isot nuo ihohuokoset. Että....


Vihersmoothie myös maistuu hyvältä, vaikka ei aivan heti uskoisi. Sekaan kannattaa heittää makeita marjoja, kuten vadelmia tai mansikkaa, myös banaani toimii hyvin. Sokeria ei kuitenkaan kannata makeuttajaksi ottaa, koska noh – tiedätte varmaan...

Törmäsin Nutrition to invigorate mind, body & spirit -blogissa tähän loistosmoothieen, joka muuten maistuu myös lapsille. Vihreänä voi käyttää myös muun muassa salaatinlehtiä, parskaalta yms. Eivät maistu missään, mutta näkyvät voinnissa ja ulkonäössä – suosittelen testaamaan!

Herkullinen vihersmoothie

1–2 banaania
1 kuppi tuoreita tai jäisiä hedelmiä/ marjoja (esim. vadelmaa, mangoa, persikkaa...)
Muutama liraus kylmää vettä
Muutama kourallinen tuoretta vihreää, kuten salaatinlehtiä tai parsakaalta

Pyöräytä kaikki sekaisin vaikkapa sauvasekoittimella ja namskis!

<3 Hanettaja

Ps. Ihanaista eloa ja onnenpotku kaikille teille lukijoille vuodelle 2013! Jos ette muuten ole vielä osallistuneet Stockmannin lahjakortin arvontaan, niin hep hep! :)

16 kommenttia:

  1. Mietin heti ensimmäisenä, että miltähän tökötti mahtaa maistua.. Mutta täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupaan, lupaan ja vannon, että nuo vihreät eivät maistu miltään tuolla seassa, etenkin jos on vaikkas mansikkaa ja banaania joukossa. SE ON HYVVÄÄ, kuin karkkia vaan :D.

      Poista
  2. Meillä pursuaa pakastin pinaatista, jota anoppi on tuputti kasvimaaltaan viime kesänä. Oon koittanut keksiä kaikkia eri ruokia mihin sitä tunkea ja tässä taas yksi. Kiitos, tätä on pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, hyvä juttu! Kiva olla avuksi :).

      Poista
  3. Kuulosti niin HIRVEÄLTÄ ja terveelliseltä, että oli pakko kokeilla :D Hyvin uppos, ei ollu paha ainakaan banaani-päärynä-pinaattikombolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo se on hyvää?! Syynä varmaankin se, että nuo vihreät eivät loppujen lopuksi maistu miltään. Sitten kun olet ammattilainen, kehotan kokeilemaan myös selleriä. Ajatus on ihan jäätävän kamala, mutta jotenkin se tuo juuri oikean sivumaun hommaan.

      Ja sellerihän poistaa nestettä.. :)

      Poista
  4. Onko sulla ehdotusta mitä muuta kuin banaania tuohon voisi laittaa sakeuttamaan ja makua tuomaan? Mä itse koen banaanin "höttöhiilarina" joten sen kun vaihtaisi johonkin fiksumpaan niin juksisin kauppaan hakemaan ainekset. Oonkin halunnut kokeilla tuorepinaattia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm.. No marjat kaikkinensa tuovat paljon makua, esim. jos laitat mansikoita, vadelmia ja sitten vihreää... Myös hedelmiä voi laittaa – oikeastaan ihan mitä vain keksitkin! Kannattaa kokeilla eri vaihtiksia, niin löydät sen oman suosikkisi. Banaanilla smoothieen saa kyllä tietynlaista kuohkeutta ym., enkä ole kokeillut sille korvikkeita, mutta itse vetelen usein esimerkiksi marja-vihersmoothien ja sekin on ihan hyvää. Eli kuohkeus/ paksuus ei pakollista :).

      Poista
  5. Anonyymi2/28/2013

    suosittelen lisäämään myös yhen avokadon tohon antamaan hyviä rasvoja. Se ei myöskään maistu seassa millekään! Klementiini seassa antaa kivaa raikkautta ja käy varsinkin mansikoitten seuraksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oioi, namnam. Joo! Alkoipas heti tekemään mieli, kiitos vinkistä :)

      Poista
  6. Jeeeeeeeeeeeee mä tein ja siitä tuli tosi hyvää!!! :D Kiitos hani reseptistä! <3 Laitoin tuorepinaatin tilalle pakastepinaattia, 1 banaanin, muutaman pakastemansikan, mustikoita, 1 tl hunajaa ja 1,5 dl vettä ja voila! Ja arvaa mitä, Mr. Z tykkäs myös ja juo tuossa parhaillaan sitä :D

    Ootko sä juonut noita nyt säännöllisesti tai kuin usein? Mietin että pitääkö ihan päivittäin vai riittääkö esim jokatoinen päivä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeeeeeeeeeeeeeee! :D Se ON hyvää! Kannattaa muuten ehkä kuitenkin käyttää tuorepinaattia, koska puhdistava ja kaunistava tehovoima on kaiketi juurikin siinä tuoreessa lehtivihreässä.

      Mutta eikö ole ihan todella hyvää? Meilläkin toinen puolisko tykkää, vaikka on yleensä hirveän nirso kaikki terveysjuttuja kohtaan :D. Kokeilkaahan myös versiota, jossa on vaikkapa banaania, mansikkaa ja tummaa suklaata raastettuna/ raakasuklaata/ tummaa kaakaojauhetta. Menee jo ihan karkkipirtelöstä (tein siis soijamaitoon).

      Ise juon noita 1–2 päivässä, eli oon korvannut niillä ilta- ja aamupalan tai syönyt vaikka leipää lisänä :). En tiedä miten hyvin toimii, jos juo kerran parissa päivässä, mutta tosiaan noihin jää koukkuun, koska maistuvat niin hyvältä ja tietää, että ovat ihan mahdottoman terveellisiä :).

      Poista
    2. Hmm mites tuo tuorepinaatti, eikös se oo myrkyllistä? Tai ainakin oon lukenut, että raakaa pinaattia ei saisi syödä?

      Poista
    3. Häh? En oo kyllä kuullutkaan :D. Mutta sitähän myydään raakana ja käytetään paljon esim. salaateissa? Pitääpäs googlailla, mutta tuo tuli kyllä uutena tietona :D.

      No mutta laita jotain tuoretta, jossa on paljon lehtivihreää: salaatinlehtiä, yrttejä ym.

      Poista
  7. pakko kokeilla kyllä :-D siinä vaiheessa kun smoothien sekaan menee salaattia tms. nii oon surutta skipannu ohjeen. näitä kommentteja luettuani uskaltaudun ehkä kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D No siis salaattihan ei varsinaisesti maistu miltään, mutta myönnetään – kyllä muakin aluksi pelotti. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!